Rácz István-díj a finn kultúra ápolásáért

<b>Nyíregyháza, Veszprém</b> - Idén <em>dr. Révay Valéria</em>, a veszprémi egyetem tanszékvezető egyetemi docense vehette át a Rácz Istvánról elnevezett kitüntetést. A díjazott évtizedeken keresztül Nyíregyházán, Debrecenben és Finnországban oktatta a finn és magyar nyelvet.

Szausev Xénia

Budapesten, a finn nagykövetségen, a finn kultúra napja alkalmából Kalevala-napi ünnepséget tartottak február 27-én, pénteken, melynek részeként Jari Vilén nagykövet fogadást adott a Magyar-Finn Társaság megalakulása 20. évfordulóján. 

A fogadáson átadták a Rácz István-díjat. A híres fotóművész, nyelvész, műfordító, pedagógus nevét viselő díjat a finn és magyar Kulturális Minisztérium támogatásával, a Helsinki Magyar Tudományos és Kulturális Intézet igazgatója kezdeményezésére alapították, s 2003-ban adták át első alkalommal.

A két országban egy-egy olyan személynek ítélik oda, akik kiemelkedően sokat tettek a másik nép kultúrájának megismertetéséért. 

Idén dr. Révay Valéria, a Veszprémi Egyetem tanszékvezető egyetemi docense vehette át a kitüntetést. 

A díjazott nyíregyházi lakos, évtizedeken keresztül Nyíregyházán, Debrecenben valamint Finnországban oktatta a finn és magyar nyelvet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!