Túl soknak tűnik - Szereljük le együtt!

<b>Veszprém</b> - <em>Laszkaráty Dezső</em> Szereljük le együtt! felhívásunkra küldött be a Budapest úton készített fényképeket.

Halmos György

Olvasónk a táblák kihelyezőjéhez azt a kérdést intézte, hogy a megengedett 50 kilométeres óránkénti sebességnél miként lehet a táblákon lévő sok információt elolvasni és feldolgozni úgy, hogy ráadásul a táblákat egy kisebb erdő mögé telepítették. 


Olvasónk szerint túl sok információ található egy helyen
(Fotó: Laszkaráty Dezső)

A kérdésre Kovács Zoltán, a veszprémi önkormányzat városüzemeltetési csoportvezetője válaszolt, aki elmondta: az információs táblák európai szabvány szerint készültek, ami meghatározza a színeket, a formát és a betűtípust is. 

Egyébként nincs arra vonatkozó előírás, hogy a hány táblát helyezhetnek ki, a fotón látható három oszlopon egyébként 14 tábla látható. 

Az információs táblákat leginkább csomópontok közelébe helyezik ki, segítve az autósok tájékozódását. 

A csoportvezető megemlítette, hogy a közlekedési lámpa miatt a sofőröknek lassítani kell, ezért a számukra szükséges információt be tudják fogadni. 

Kovács Zoltán szólt arról is, hogy az információs táblákat fontosságuk szerint helyezik ki, vagyis először a település, majd városrész, utána a közérdekű, illetve a kereskedelmi és egyéb információt tartalmazó sorrendben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!