A tizenhetedik kör - Rangadók hétvégéje a megyében

Megyei körkép - A második tavaszi labdarúgó fordulóban kiderül, hogy a nyitányon mutatott produkciókhoz kell igazodni a jövőben, vagy a tabellán elfoglalt helyezés alapján lehet a pályára lépők játékerejét felbecsülni.

Novothny Ottó

A megyei focibajnokság tizenhetedik fordulójában két mérkőzést rendeznek szombaton. A Várpalota-Balatonfüred összecsapás a legjobb példa a bevezetőben írottakra: a listavezető (amely eddig egyszer szenvedett vereséget) vajon mit tud nyújtani a tavaszt elsöprően kezdő Balaton-partiakkal szemben? 

A fürediek ugyanis a 9:1 ellenére is csak hatodikok a listán, még sok hasonló sikerre van szükségük az előrelépéshez. 

A Peremarton-Balatonfőkajár ütközet elsősorban a sereghajtó vendégek szempontjából fontos. Ha most nem szereznek pontokat, akkor később már csak óriási bravúrral érhetik utol vetélytársaikat.

Vasárnap rendezik a további hat találkozót. A Csabrendek-Pét meccsen két olyan klub néz farkasszemet, melyek eddig közel egyformán teljesítettek. A hazaiak azért tizedikek, mert rosszabb a gólkülönbségük, de mindkét alakulat 21 pontot szerzett tizenhat mérkőzésen. 


A fehér mezes Öskü idegenbeli iksszel kezdett, most hazai pályán kell bizonyítania, míg a piros mezes Felsőörsre Úrkúton várhatnak kellemetlen percek
(Fotó: Zwicker Tamás)
 

A Gyulakeszi-Ajka Kristály meccs résztvevői között csupán két helyezés a különbség, ám kilenc pont a vendégek javára. Számukra a dobogóért folytatott harc folytatásához kellenek a pontok, míg a házigazdák gondolom továbbra is a középmezőny élén szeretnének maradni.

Az Úrkút-Felsőörs csata a papírforma alapján a vendéglátóknak áll. Ugyanakkor a Balaton partiakat nyilván meglehetősen hajtja a vágy, hogy megszerezzék első győzelmüket. 

A Csetény-Herend ütközetben a hazaiak szereplése a nagy kérdés. A fürediektől elszenvedett pofon után nyilvánvalóan javítani szeretnének, míg a porcelángyáriak a három ponttal megtarthatják bronzos helyüket. 

A Taliándörögd-Devecser összecsapás is eldőlt, legalábbis ha a tabellát nézzük. A dörögdiek éppen huszonöt ponttal voltak szorgalmasabbak ellenfelüknél, ugyanakkor mindkét csapat a tavaszt döntetlennel kezdte. Érdekes meccs várható. 

Az Öskü-Mihályháza találkozó ugyancsak hazai győzelmet sejtet, noha a vendégek számára ez nagy lehetőség összetömöríteni az alsóház klubjait. 


 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!