Bravúr Leónban

<b>León, Veszprém</b> - Újabb bravúrt aratott az MKB Veszprém KC, amely szombaton lehengerlő játékkal verte meg idegenben a spanyol Ademar León együttesét. A csapat győzelmével bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

Horváth Gábor

León-MKB 30:32 (12:17)

León, 5000 néző. Vezette: Repensek, Pozenzik (szlovének). 

Ademar León: Alilovic - KRIVOSHLYKOV 10 (3), BUNTIC 8, Sarmiento 3, Aguinagalde 1, Bicanic, STRANOVSKY 6 (1). Csere: Alamo (kapus), Chernov, Carou, Aguirrezabalaga 1, Castresana, Ortigosa 1. Edző: Jordi Ribera. 

MKB Veszprém KC: PERIC - GULYÁS 4, VUJIN 12 (2), EKLEMOVIC 5, Gál 1, Ilyés 2, IVÁNCSIK G. 2. Csere: LUSNYIKOV, LAPCEVIC, PEREZ 3, Vilovski 2, Korazija 1. Edző: Mocsai Lajos. 

Kiállítások: 8, illetve 18 perc. 

Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2. 

A Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában Spanyolországban lépett pályára a csoportját vezető, ebben a szakaszban hibátlan veszprémi együttes, amely egy esetleges sikerrel kivívhatta a nemzetközi kupasorozat legjobb nyolc csapata közé jutást. 

A két vesztes csatát maga mögött tudó León számára a továbblépés esélyének életben tartása volt a tét. A hazai csapat szerzett vezetést a találkozón, majd Marko Vujin két góljával fordított a Veszprém, amely rendkívül magabiztosan és bátran kezdett. 

Nikola Eklemovic
a 10. percben kettőre növelte az előnyt (4:6), öt perccel később pedig Vujin negyedik találatával 5:8-ra alakult az állás. 

Dejan Peric
megkezdte az ellenfél terrorizálását: a szenzációs formában védő szerb hálóőr természetes módon fogta meg a ziccereket egymás után, ráadásul Stranovsky hetesét is hatástalanította. 

A León a 20. percben emberelőnyben kiegyenlített (10:10), azonban Mocsai Lajos időkérését követően ismét a Veszprém vette át a kezdeményezést. 

A spanyol alakult tehetetlennek bizonyult a tudatos, változatos és pontos vendégakciókkal szemben, így a félidő záróharmadát 7:2-re a bakonyiak nyerték. A folytatás a fantasztikusan kézilabdázó Vujin találatával kezdődött, nem sokkal később David Korazija hétre növelte a két csapat közti különbséget (34. perc: 13:20). 

A spanyolok próbáltak kapaszkodni, de erőfeszítéseik sokáig eredménytelennek bizonyultak: egy magabiztos, taktikusan játszó és egy megzavarodott, kapkodó alakulat állt ekkor már egymással szemben. 

A leóniak talán sosem találtak volna magukra, ha a bírópáros nem tol egy kicsit az együttes szekerén: a szlovén sípmesterek a 47. percben már a hatodik Veszprém-kiállítást és az ötödik León hétméteres ítélték meg. A hazai csapat megragadta a lehetőséget és felzárkózott három találatra (51. perc: 25:28). 

A vendégek nem estek össze, mindig akadt valaki, aki eredményesen fejezte be a támadást, a világklasszis teljesítményt mutató Peric pedig ismét rendkívül fontos pillanatokban fogott ziccereket. 

Ivan Lapcevic,
majd Gulyás Péter kiállítását követően azonban végül sikerült kiegyenlítenie az Ademarnak, Krivoshlykov 10. góljával három és fél perccel a vége előtt 29:29-et mutatott az eredményjelző. 

A hajrá rendkívül izgalmasan alakult, Iváncsik Gergő biztos kézzel lőtt a kapuba, majd a hazai támadásnál Buntic lábára pattant a labda, és ismét Gergő volt eredményes, gyönyörű ejtése beállította a 30:32-es végeredményt. 

A spanyolok biztosan tisztában voltak a Veszprém tudásával, azonban talán még őket is meglepte a vendégek hihetetlen magabiztos, pontos és taktikus játéka. 

A szombati találkozó sorozatban a második olyan idegenbeli meccs volt, amelyen nem adott sok esélyt ellenfelének az MKB, a nemzetközi kupasorozatban erre csak a legnagyobbak képesek. 

Az együttes egy fordulóval a középdöntő lezárása előtt már ott van a BL legjobb nyolc csapata között, és szombaton felszabadultan fogadhatja a Montpellier-t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!