Gyilkosság: "Megöllek, te büdös k..."

<b>Várpalota</b> - Több késszúrással küldte halálba volt kedvesét egy 27 éves féltékeny fiatalember, akit a megyei bíróság 18 évi fegyházbüntetésre ítélt.

Mátételki András

Az erőszakos bűncselekménynek miatt már többször büntetett Málik György négy évvel ezelőtt ismerkedett meg egy hölggyel, aki tavaly előtt májusban szakított vele. 

A férfi ezt nem tudta feldogozni, ezért telefonon és személyesen zaklatni kezdte. Arra is volt példa, hogy átmászott a kerítésen, majd a lakásban a lányt és édesanyját azzal fenyegette meg, hogy mindkettőjüknek elvágja a torkát, mert idáig jutott a kapcsolatuk. 

A könyörgések és fenyegetések hatására a barátnő beadta a derekát, s visszament Málikhoz, de ez csak rövid ideig tartott. 

Amikor Málik tudomást szerzett arról, hogy barátnője összejött egy férfivel, tavaly előtt június 16-án délelőtt egy 10 centi pengehosszúságú fanyelű késsel berontott a családhoz, miközben ezt kiabálta: "Megöllek, te büdös k…! Ha nem leszel az enyém, akkor másé sem!" 

Üldözőbe vette a lányt, aki a konyhába menekült, s felugrott sarokpadra. A felbőszült férfi már döfésre emelte a kezét, amikor a lány édesanyja elé ugrott, így sikerült lányának egérutat nyernie. 

Percekkel később ismét a lány életére akart törni, ám ekkor az édesapa lépett közbe: elvette a kést a magából kikelt férfitől, s az udvarra dobta. Az időközben megérkezett rendőrök felszólítására elhagyta a házat, de később visszatért azzal, hogy békülne. 

Két nappal később Málik volt barátnője udvarlójának a lakására ment, ahol a vetélytársat ököllel arcon ütötte, majd fejét kétszer beleverte a falba. 

Őt is életveszélyesen megfenyegette. Nagynénjének többször elmondta a vádlott, aki nyugtató gyógyszerekre bort szokott inni, hogy ha megcsalja a barátnője, akkor a börtönbe kerülés árán is megöli. 

A szörnyű tragédia, amely már napok óta ott lógott a levegőben, június 20-án következett be hajnali két óra előtt. A családi ház kétszárnyú ajtaját térddel berúgta, s már bent is volt a lány szobájában, ahol egykori kedvese az ajtó mögé próbált elbújni, sikertelenül. 

Átfutott szülei hálószobájába, ahol könyörgött a férfinak, hogy ne bántsa. Az apa próbált közbe avatkozni, akit Málik egy asztallal visszalökött az ágyra. Ezután előkapta nadrágja hátsó részébe tűzött 16 centiméter pengehosszúságú kését, majd a földön összegörnyedve védekező lány hátának jobb oldalába döfte. 

A szülők próbálták megakadályozni a további támadást, de őket ellökte magától. Ezután megmetszette a lány nyakát, majd háromszor nagy erővel belevágta a kést a már védekezésre képtelen nőbe.

Végül a szülőknek sikerült a kést kicsavarni a férfi kezéből, aki kirohanva a házból, még ezt kiabálta: "Megérdemelted, te szajha!" 

Futás közben összetalálkozott a lány új barátjával, akit úgy megütött, hogy a falnak csapódó férfi elvesztette az eszméletét. A rendőrök az alkoholfüggő gyilkost Várpalota belterületén rövid időn belül elfogták. 

A tárgyaláson elhangzott, annyi szúrás érte az áldozatot, hogy a gyors orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni az életét. 
 
A megyei bíróság, dr. Németh Balázs tanácsa emberölés bűntette miatt a 27 éves Málik Györgyöt 18 évi fegyházbüntetésre ítélte egyúttal elrendelte az italozó férfi kényszergyógyítását. Kötelezték, hogy fizesse meg a 1,5 millió forintos bűnügyi költséget. 

Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!