Hihetetlen! Ön tudja a megfejtést?

Tegnap a VMK Cholnoky Klubkönyvtárban rendezték meg az első városi Sudoku-bajnokságot. Falvassyné Majdik Edit nagyszerű szervezésének köszönhetően, külön teremben oldhatták meg a feladatokat a résztvevők. Most Önöket is meglepjük a fejtörővel!

Szausev Xénia

Többen csalódtak, mert Howard Garns Number Place, a klasszikus puzzle helyett, Sótonyi Sándor egy idei változata várt a döntőben a résztvevőkre. 


Játsszon velünk!
Ha pötty van a mezőhatároló vonalon, akkor egyik számjegy háromszorosa a másiknak (az ott lévő mezőkbe írandók közül természetesen). Ha kör van a vonalon, akkor a két mező tartalmának különbsége 3.


A Trimágia változatot Sasvári Krisztina 16 perc alatt oldotta meg, második helyezett a Báthory Általános Iskola 8. osztályos tanulója lett: Müller Dávid, neki 20 perc elegendő volt a helyes megoldáshoz. 


A győztes: Sasvári Krisztina 
(Fotó: Sótonyi Sándor)


A harmadik helyezett Weingartnerné Gulyás Zsuzsanna pár másodperccel előzte le Nemes Pétert, aki a verseny vezetőjének kérésére szebben is le kellett, hogy írja megoldását. 

5. Vigh Szabolcs, 6. Farsang Mónika lett.

A döntőbe jutott versenyzők: Sasvári Krisztina, Farsang Mónika, Réckei Hajnalka, Bognár Sándor, Eszenyi Klaudia, Gábor Miklós, Németh Kitti, Csepei Tibor, Szabó Petra, W-né Cs. Zs., Pap-Kovács Anna, Koncsek Péter, Németh Richárd, Müller Dávid, Horváth Zsófia, Bokor Noémi, Paulis Rita, Vigh Szabolcs, Pesti Andrea Zita és Palla György. 

Sótonyi Sándor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!