Hihetetlen! Ön tudja a megfejtést?

Tegnap a VMK Cholnoky Klubkönyvtárban rendezték meg az első városi Sudoku-bajnokságot. Falvassyné Majdik Edit nagyszerű szervezésének köszönhetően, külön teremben oldhatták meg a feladatokat a résztvevők. Most Önöket is meglepjük a fejtörővel!

Szausev Xénia

Többen csalódtak, mert Howard Garns Number Place, a klasszikus puzzle helyett, Sótonyi Sándor egy idei változata várt a döntőben a résztvevőkre. 


Játsszon velünk!
Ha pötty van a mezőhatároló vonalon, akkor egyik számjegy háromszorosa a másiknak (az ott lévő mezőkbe írandók közül természetesen). Ha kör van a vonalon, akkor a két mező tartalmának különbsége 3.


A Trimágia változatot Sasvári Krisztina 16 perc alatt oldotta meg, második helyezett a Báthory Általános Iskola 8. osztályos tanulója lett: Müller Dávid, neki 20 perc elegendő volt a helyes megoldáshoz. 


A győztes: Sasvári Krisztina 
(Fotó: Sótonyi Sándor)


A harmadik helyezett Weingartnerné Gulyás Zsuzsanna pár másodperccel előzte le Nemes Pétert, aki a verseny vezetőjének kérésére szebben is le kellett, hogy írja megoldását. 

5. Vigh Szabolcs, 6. Farsang Mónika lett.

A döntőbe jutott versenyzők: Sasvári Krisztina, Farsang Mónika, Réckei Hajnalka, Bognár Sándor, Eszenyi Klaudia, Gábor Miklós, Németh Kitti, Csepei Tibor, Szabó Petra, W-né Cs. Zs., Pap-Kovács Anna, Koncsek Péter, Németh Richárd, Müller Dávid, Horváth Zsófia, Bokor Noémi, Paulis Rita, Vigh Szabolcs, Pesti Andrea Zita és Palla György. 

Sótonyi Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!