Ki legyen az év rendőre?

Veszprém - Napidrend előtt a 35 éves Gyulafirátóti Bakonyerdő Pávakör előadását hallgatják meg a megyeszékhely következő önkormányzati ülésén.

Varga Domokos Péter

Az idén elkezdődtek az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Rendszer beruházásai, a Királyszentistvánban felépülő hulladékkezelőt jövő év végére átadják. 

A működtetésére 158 település társult, egyben kötelezettséget vállaltak arra, hogy a projekt megvalósulását követő közszolgáltatás igénybevételéhez egységes díjpolitikai elveket dolgoz ki. 

Ennek alapján kerül sor a díjak megállapítására, melyet az egyes önkormányzatok kötelező jelleggel alkalmaznak. Erről szóló elő előterjesztést tárgyalnak meg legközelebbi ülésükön a veszprémi városatyák. 

Napirendre kerül a parkoló fejlesztési koncepció is. A megyeszékhelyen különösen a városközpontban jelent nagy gondot a gépjárművek elhelyezése, de a tervezet valamennyi városrészben megvizsgálja a még rendelkezésre álló parkolási lehetőségeket. Zárt ülésen döntenek a városatyák arról, hogy ki legyen idén az év veszprémi rendőre. 

Az önkormányzati ülést ezúttal is a hónap utolsó csütörtökén tartják a városházán, reggel nyolc órától.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!