Könyvek a teljesség igényével

<b>Pápa</b> - A pápai kulturális élet kiteljesedésének újabb fontos állomására került sor <em>Kerecsényi Zoltán</em> két új kötetének bemutatóján, amelyet a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében tartottak.

Sikos Gábor

A Tarczy Lajos Általános Iskola növendékeinek műsora és a Jókai kör irodalmi önképzőkörének szavalatai után Rádi Róbert, a város művelődési osztályának vezetője köszöntötte a könyvtár olvasótermében összegyűlt vendégeket. 

Beszédében két fontos évfordulót emelt ki. Egyik a Jókai kör 25 éves újjászerveződése, a másik pedig a szabadságharc 160. évfordulója volt. 

Beszédében kiemelte Petőfi emlékének megőrzését, és bejelentette, hogy az önkormányzat tervei szerint emlékházat fog létrehozni a szabadságharc költőjének tiszteletére, ahol nagyon jó helye lesz a most bemutatott köteteknek is.

Ezután dr. Hermann István, a könyvtár igazgatójának gondolatai következtek, amelyben a két kötet fontosságáról, és a város irodalmi és kulturális életében betöltött szerépéről, valamint a szerző, Kerecsényi Zoltán érdemeiről beszélt, aki Füttyentek Rád, Zord Világ és Pápai Jókai Zsebkönyv ciműműveivel ismét hozzájárult a városhoz köthető irodalmi nagyságok mind teljesebb megismeréséhez.

A már többkötetes író a könyvek kapcsán elmondta, hogy megalkotásukat a véletlen és a spontaneitás szülte. Mindig is bántották a nagy költők élettörténetében - főleg pápai vonatkozásban - tátongó hézagok, és szeretett volna utánajárni melyek a valódi történések és mik a legendák ezekben. 

Beszédében köszönetet mondott Kovács Zoltán polgármesternek és Jókai Károlynak, a Jókai Alapítvány elnökének, hogy támogatták a könyvek elkészítését. 

Továbbá megköszönte a Jókai kör hathatós közreműködését a könyv összeállításában, és munkájukkal hozzájárultak a művek megszületéséhez. Végül reményét fejezte ki, hogy sok fiatalnak szolgálnak majd segítséggel művei, melyeknek sorában reméli, nem ez a kettő lesz az utolsó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!