Mojszejevék az arénában

<b>Veszprém</b> - A világklasszis társulat több évtizedes sikersorozata töretlen. Amerikától a Távol- Keletig mindenhol teltházak várják a varázslatot, amelyet a különleges képességű és képzettségű táncosok nyújtanak. A régi és új rajongók egyaránt feledhetetlen élményre számíthatnak idén is Magyarországon.

Szausev Xénia

Az átütő sikerű múlt novemberi Mojszejev-turné után a méltán világhírű társulat 2009 márciusában ismét hazánkba látogat. Aki még nem látta az orosz táncosok valamelyik produkcióját, azoknak feltétlenül, de a korábbi nézőknek is érdemes az új előadásokra is ellátogatni. 


Az együttes mindenkor fergeteges produkciókkal lepi meg a közönséget, március 24-én a veszprémieket is
(Fotó: Archív)

Az idei előadást a mester fiatalkori éveiben tett utazásai ihlették, amikor is húszas-harmincas években gyalog és lóháton bejárta az országot, ismerkedett a különböző népek táncaival, gyűjtötte az élményeket és motívumokat. 

Mojszejev sokat küzdött a felkent szakértőkkel, hogy érvényesíthesse elképzelését  a cselekményesség erőteljes kifejezését a táncban, továbbá a néptánc és az akadémikus balett elemeinek ötvözését , de táncosaival is, amíg kialakította saját stílusukat. 

Első műsoruk, A Szovjetunió népeinek tánca azonnal ismertté tette őket. Később következtek a cselekményes balettek, az eltáncolt életképek. 

A Népek táncai című előadás a szcenikus orosz néptánc mellett bemutatja a különböző nemzetek hagyományait, testi kifejezésrendszerét. Az előadásban a kínai, a spanyol, vagy görög motívumok éppúgy élnek külön egységként, ahogyan a zenei utazás egy tökéletes egészet alkot. 

A fergeteges produkciót a hazai közönség március 21-én és 22-én a Papp László Budapest Sportarénában, 24-én 19 órakor a Veszprém Arénában, 25-én Győrben és 26-án Debrecenben csodálhatja meg.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!