NBII - A neheze most jön - A szurkolók szavazhatnak a legjobb pápai játékosra

<b>Pápa</b> - A Lombard Pápa győzött, az FC Ajka kikapott. Ezek a száraz tények, a két klub összecsapásával kapcsolatban azonban ennél sokkal érdekesebb történések is felemlegethetők.

Novothny Ottó

Furcsa látvány volt (a bekiabálásokból következtetve mások is nehezen barátkoznak meg vele), hogy női partjelző lengette zászlaját a meccsen.

Különleges lélekre vall ez a vállalás, hiszen gondolom mindenhol akad olyan szurkoló, aki finoman fogalmazva sem színjózan, így aztán elképesztő ocsmányságokat is bekiabálnak egy-egy tévesnek hitt ítéletet követően. Nos, ezt nőként és a szöveg főszereplőjeként hallgatni, nem lehet túl kellemes.

Ettől függetlenül egyébként a pápai publikum nem élt vissza a helyzettel, ahogy dicséretesen sokan kísérték el az ajkaiakat is. A két tábor egymással szemben zászlókkal, dobokkal, szócsövekkel és persze mondókákkal próbálta tűzbe hozni, aztán ott tartani kedvenceit.

Érdekes kezdeményezés, hogy a hazaiak baráti körének tagjai szelvényeket osztogattak a lelátón, amelyről a neveket letépve lehet szavazni a legjobbnak tartott Lombard játékosra. 

A nézők közül többen is meccs közben változtattak elhatározásukon, attól függően, hogy ki lőtt gólt vagy hibázott mezőnyben. A nyolc hazai találkozó végén összegzik a szavazást és a legtöbb cetlit kapó futballista ajándékot kap.

A meccs jó iramú volt, noha szinte végig a pápaiak játszottak fölényben. Sajnos Grőber Ádám és Kovács Gábor is megsérült, pedig a játékosok többé-kevésbé sportszerűen igyekeztek előnybe kerülni.

A vendégek mestere Artner Tamás azért megjegyezte az összecsapás végén, hogy a játékvezető meglehetősen sok szabálytalanságot engedett el, ennek is lehet egyik következménye a két sérülés. Persze szándékosságot egyik alkalommal sem feltételezett a szakember.

Ugyanakkor Véber György arról beszélt, hogy nem lehet mindig jól játszani, az eredményesség ennél sokkal fontosabb. A pápaiak szakmai irányítója természetesen elégedett volt a történtekkel, ami egyáltalán nem csoda: csapata ugyanis tavasszal még gólt sem kapott és a negyedik helyig lépett előre a tabellán.

Az FC Ajka viszont a tizenegyedikre csúszott vissza, de szerencsére megnyugtató előnnyel vezet a követői előtt. Ráadásul holnap pótolja elmaradt mérkőzését a Gyirmót ellen. Nehéz küzdelem lesz, de hazai pályán javítva közelebb kerülhet egymáshoz a csapat és drukkerei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!