Régi hulladéklerakókat rekultiválnak

<b>Győr</b> - Ma írták alá a támogatási szerződését annak projektnek, melynek keretében számos Veszprém megyei település hulladéklerakóját rekultiválják.

Németh F. Bernadett

A kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Győr nagytérség 43 hulladéklerakója rekultivációjának támogatásáról február közepén döntött. 

A mintegy 6,11 milliárdos rekultivációs projekt eredményeképpen 42 településen (közöttük a Veszprém megyei Bakonyszentkirály, Bakonytamási, Csetény, Csót, Dudar, Egyházaskesző, Gecse, Homokbödöge, Jásd, Lázi, Lovászpatona, Marcaltő, Nagygyimót, Pápateszér, Somlójenő, Vanyola, Vaszar) összesen 43 nem megfelelő műszaki védelemmel épített, a környezetvédelmi előírásoknak nem megfelelő települési szilárdhulladék-lerakót ártalmatlanítanak és számolnak fel.

A lerakók mintegy 60 hektáros területén 5,8 millió köbméter hulladékot helyeztek el; összességében a 635.277 négyzetméter területet kell rekultiválni, ez 192 ezer ember környezetének javulásához járul hozzá.
 
A 6,11 milliárdos projekt közel 5,2 milliárd forintos EU-s és magyar kormányzati támogatást kap.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!