Sárvárra utazik a listavezető Veszprém

Megyei körkép - A Padragkút kivételével mind a négy megyei együttes idegenben lép pályára a labdarúgó NB III Bakony csoportjának 19. fordulójában a hétvégén.

Horváth Gábor

SVSE-Tapolca

Az előző körben a sereghajtó Vép ellen végzett döntetlenre otthonában a tapolcai gárda, a sorozatban harmadik alkalommal ikszelő csapatnak győzelmekre van szüksége ahhoz, hogy elmozduljon az utolsóelőtti helyről. 

A találkozón a hazaiak közül csak Viski Lászlót és a négy esztendőt követően ismét tapolcai színekben pályára lépő edzőt, Kutasi Gábort lehetett kiemelni.

- Sem az eredménnyel, sem a játékkal nem voltam elégedett, de ez akkor is az én csapatom, akár győzünk, akár nem - jelentette ki Kutasi Gábor. 

A szakvezető elmondta: keményen dolgoznak tovább azért, hogy minél hamarabb örömet szerezhessenek szurkolóiknak. Stabil gárdával utazunk Sopronban, szeretnénk meglepni az SVSE-t  tette hozzá.

Az edző egyedül az eltiltott Hegyesire nem számíthat a mérkőzésen.

(Kezdés, szombat: 18.00)

Csorna-B.-tomaj

A múlt héten nagy bravúrt hajtott végre a Badacsonytomaj, az újonc idegenben győzte le 2:0-ra a listavezető és addig még veretlen Veszprém FC-t. A kilencedik helyre felkúszó együttes mindkét idei mérkőzését megnyerte (az első tavaszi fordulóban nem játszott a Tomaj, a Répcelak elleni találkozót április 8-án pótolják).

Az elmúlt hetekben magasra tettük a mércét, ezért sokat is dolgoztak a játékosok. A Veszprém ellen játék, mentalitás, taktika és koncentráció szemponjából is jól teljesített a csapat, a második félidőben nyújtott teljesítmény már közelített ahhoz, ami megfelel az elvárásoknak. 

- A folytatásban továbbra is a Veszprémnek drukkolunk, reméljük, hogy ők nyerik meg a bajnokságot - nyilatkozta Koller Tamás. A Badacsonytomaj edzője hangsúlyozta: el kell felejteni a VFC elleni sikert.

Másnap még lehetett ünnepelni, de most már vissza kell térnünk a földre. Ahogyan eddig is, a soron következő mérkőzésre koncentrálunk. A Csorna rutinos gárda, információink szerint erősített a télen, ahhoz pontot szerezzünk ismét a csúcson kell teljesíteni. Fontos, hogy megint igazi csapatként lépjünk pályára.

A tréner ebben a fordulóban három labdarúgójára nem számíthat: Kóródi, Csala és Rózsás sérülés miatt biztosan nem léphet pályára.

(Kezdés, vasárnap: 15.00)

Sárvár-VFC

Ahogyan már fentebb említettük: az elmúlt fordulóban nem várt vereséget szenvedett a listavezető Veszprém, amnely ennek ellenére megőrizte vezető pozícióját a táblázaton.

- Nagy csalódásként éltük meg a vereséget, de pánikra semmi okunk, hiszen még mindig mi vagyunk az elsők. 

Senki sem gondolta azt, hogy ebben a bajnokságban nem kapunk majd ki egyszer sem, persze arra sem számítottunk, hogy épp a Badacsonytomaj ver meg minket - válaszolta érdeklődésünkre Pető Tamás

A VFC-t irányító edzőpáros tagja hozzátette: második félidei teljesítménye alapján megérdemelten vitte el a három pontot az ellenfél.

- A csapat túllépett a történteken és már a következő meccsre koncentrál. Nem lesz könnyű jó eredményt elérni a Sárvár otthonában, de továbbra is bízunk a játékosainkban, jók vagyunk és nagy dolog, amit eddig elértünk - jelentette ki a korábbi válogatott Pető Tamás, aki elképzelhető, hogy hamarosan játékos-edzői státuszba lép át. 

A hét évig Hollandiában is profiskodó futballista hangsúlyozta: nem akarja elvenni senki helyét, csakis abban az esetben lép pályára, ha azt a sérültek és/vagy eltiltottak száma indokolja.

A Padragkút a Répcelakot fogadja a hétvégén.

(Fotó: Zwicker Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!