Taroltak a pápai zeneiskolások

<b>Pápa</b> - A pápai Bartók Béla Zeneiskolában zajlott a VIII. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny területi válogatója. A több megyéből nevező zeneiskolák növendékei, összesen 21 páros mérte össze tudását.

Munkatársunktól

A zongora szakos növendékek nyolc korcsoportban nevezhettek. Előadásukat pontokkal értékelték, ám az, hogy kik lesznek azok a fiatal tehetségek, akik a háromévente megrendezésre kerülő, balassagyarmati, országos döntőn is részt vehetnek, csak akkor derül ki, ha már minden régió válogatója lezajlott. 

- Ez a mai rendezvény nem csak abban különbözik az eddig megszokott versenyektől, hogy négykezes- és kétzongorás, hanem abban is, hogy országos szintű vetélkedés még nem zajlott a pápai Bartók Béla Zeneiskola falai között - nyilatkozta lapunknak Falaki Csaba, az intézmény vezetője. 

- Az, hogy a mi iskolánk rendezheti ennek a régiónak a válogatóját, köszönhető többek között annak, hogy egy nagyon jó és fiatal hangszerrel rendelkezünk. 

Minden területi válogatóra három zsűritag érkezik, közülük kettő állandó, egyiküket pedig a rendezvénynek helyt adó iskola választja ki, s hívja meg. 

A zsűri tagjai így Eckhardt Gábor, Spiegel Mariann, és Várayné Szüts Katalin. Kérdésünkre, hogy milyenek találták a pápai mezőnyt, Spiegel Mariann zongoratanár, a győri Liszt Ferenc Zeneiskola tanára válaszolt: 

- Ez volt az első alkalom, amikor a nagy létszámú jelentkezésre való tekintettel, területi selejtezőket is rendezni kellett. Itt, ma hihetetlenül magas volt a színvonal, s bár nem érkezett olyan sok versenyző, mint az eddigi válogatókra, azt kell mondjam, szerintem a gyermekek fele tovább fog majd jutni. 

Úgy láttam, ezek a gyerekek nem csak szeretik a zenét, hanem tisztelik is, s ennek megfelelő alázattal művelik azt. 

Az utolsó, pécsi selejtező után, Falakiné Piltman Erika felkészítő tanártól megtudtuk, hogy a pápai forduló versenyzőinek fele, a Bartók zeneiskola mind a négy párosa továbbjutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!