Tragédia a 8-as úton

<b>Inota</b> - Halálos baleset történt hétfőn reggel nyolc óra után néhány perccel a 8-as főút inotai szakaszán. Egy személygépkocsi teherautóval ütközött.

Martinovics Tibor

A Budapest felől Várpalota irányába haladó személygépkocsi sofőrje, egy 66 éves férfi a helyszínen életét vesztette, a mellette utazó nőt, akit a tűzoltók vágtak ki a teljesen összeroncsolódott autóból, súlyos sérülésekkel szállították a mentők a megyei kórházba.

A balesetet okozó autó eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a szabályosan közlekedő teherkocsival ütközött, amelybe aztán hátulról két másik személyautó belerohant - tudtuk meg a rendőrségtől. 

A baleset miatt órákon át a főútvonal mindkét sávjában teljes útzárlat volt, csak a déli órákra állt helyre a közlekedés.

Idén eddig 76 személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt a megyében, amely két százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A balesetek közül öt végződött halállal, 27 súlyos és 85 könnyű sérüléssel. 

Öt esetben volt ittas a sofőr, mintegy negyven esetben pedig gyorshajtás miatt következett be a baleset. Az említett időszakban Veszprémben és környékén történt a legtöbb baleset, összesen huszonöt, de Pápa, illetve Balatonfüred térségében is viszonylag sok, egyaránt tizennégy.

Tekintse meg képgalériánkat itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!