Visszafogottabb a költségvetés

<b>Balatonalmádi</b> - A testület elfogadta a jövő évi költségvetést, a városi kapitány beszámolóját, és meghallgatták azt a szakértőt, aki javaslatot tett a zajvédelmi szempontból fokozottan védett terület kijelölésére.

Halmos György

Napirend előtt szóba került a Szentkirályszabadjára tervezett repülőtér, ennek kapcsán Pandur Ferenc képviselő arról szólt, hogy szerdán a légi közlekedési igazgatóság tájékoztatót tartott Szentkirályszabadján. 

Az eseményen felszólalt és visszautalt arra: minden törvényes eszközt megragadnak annak érdekében, hogy a február 16-ai közmeghallgatáson elhangzottak szellemében elérjék céljaikat. A képviselő elmondta: polgármesterként 2006 elején meggyőződése volt, hogy a repülőtér lendületet adhatna a térségnek. 

Az elmúlt három év során azonban a veszprémi és szentkirályszabadjai önkormányzatok figyelmen kívül hagyták Balatonalmádi észrevételeit, nem tekintik partnernek a várost, ezért tovább kell haladni azon az úton, ami az ingatlantulajdonosok többségének érdekét képviseli.

A testület elfogadta a költségvetést a korábbi informális ülésen született megállapodás értelmében. A vita során elhangzott, hogy a személyi juttatásokból 14,7 millió, a hivataltól 5,5 millió forintot helyeztek tartalékba, míg a dologi kiadások közül 27,2 millió, a beruházási kiadásokból 11 millió forintot tartalékolnak. 

Nem újítja fel az önkormányzat a hivatal tetőterét sem. A személyi juttatások végül összességében 657 millióról 632-re, a járulékok 199,3-ról 196-ra, a dologi kiadások pedig 508,9-ről 481-re csökkentek. 

Hosszas vita bontakozott ki a cafetéria rendszerről, a jövőbeni változásokról; az a döntés született, hogy a következő ülésen tárgyalják részleteiben. Dr. Dávid Gyula a személyi juttatások kapcsán úgy fogalmazott, hogy nem elvonás történt, hanem a bővítés átmeneti korlátozása. 

Boros László
arra hívta fel a figyelmet, hogy rizikós a költségvetés, többek között a tavalyinál több strandi és idegenforgalmi bevételt terveztek. Dr. Kutics Károly viszont azt hangoztatta, hogy óvatos a város költségvetése. Almádiban most a bővítés átmeneti korlátozása történt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!