A West Side Story CD-n - Nyitóelőadás a Veszprémi Ünnepi játékokon

Budapest - Első alkalommal jelent meg CD-n hazai művészek magyar nyelvű tolmácsolásában, Miklósa Erika és Dolhai Attila főszereplésével az 1958-ban Londonban bemutatott kultmusical, a West Side Story.

Varga Zsuzsa

A darabot a 2009. évi Veszprémi Ünnepi Játékok keretében július 22-én a Veszprém Arénában láthatja a közönség. A CD annak a nagyszabású szcenírozott koncertnek a felvétele, amely a 2008. évi Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Művészetek Palotájában csendült fel.

A lemez kuriózuma, mint ahogyan a veszprémi előadásé is, hogy Maria szerepében a világhírű szoprán, Miklósa Erika tündököl, míg Tonyt a Fővárosi Operettszínház népszerű művésze, Dolhai Attila alakítja. Mondhatnánk, két eltérő zenei világ találkozása tökéletes összhangban, ám a művészek nem emelnek sorompókat a műfajok között. Miklósa Erika például nem tartja kizártnak, hogy felkérés esetén más alkalommal is közreműködik hasonló nagy ívű produkciókban, amennyiben sikerül az egyeztetés. Ő ugyanis évekre előre be van táblázva.

- Nagyon szívesen vállaltam a West Side Story-ban Maria szerepét. Kétségtelenül másfajta technikákat és mozgáskultúrát igényelt a darab, mint amelyeket az operaszínpadok megkívánnak, de érdekes kirándulás volt. Janza Katával az első perctől kiváló volt a kapcsolatunk, sőt, azóta szinte barátnők is lettünk. Dolhai Attilával és a többi szereplővel is összecsiszolódtunk a próbák folyamán, Tihanyi Ákos koreográfus pedig egyenesen zseniálisat alkotott - nyilatkozta lapunknak elismerően a világjáró művésznő.

- Föl kellett nőnöm egy világsztárhoz, s ezt a fejlődési folyamatot Erika türelmesen kivárta - fűzte hozzá a későbbiekben az operaénekléssel is kacérkodó Dolhai Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!