Le vannak szarva a hajéktalanok?

Veszprém - Czaun János alpolgármester sajtótájékoztatón állította, hogy a közgyűlésen a hajléktalanokról Katanics Sándor MSZP-s képviselő azt a kijelentetést tette, hogy „le vannak szarva”. Ezt az állítást Katanics Sándor kategórikusan cáfolta.

Varga Domokos Péter

Veszprém város mai testületi ülésén első napirendi pontban tárgyaltak a képviselők a város közbiztonsági helyzetéről. A közgyűlés szünetében Czaun János, a gazdasági ügyekkel foglalkozó alpolgármester sajtótájékoztatót tartott. Itt elmondta, mikor a hajléktalanok kerültek szóba, Katanics Sándor az alábbi kijelentést tette: „le vannak szarva”. 

Czaun János ettől a kijelentéstől fültanúként és képviselőként egyaránt elhatárolódott. Arra kérte képviselőtársait, hogy ők is határolódjanak el ettől a mondattól. Majd Katanics Sándort személy szerint is arra kérte, kérjen bocsánatot, és gondolkozzon el azon, abban az esetben, ha valóban ez a véleménye, alkalmas-e akár önkormányzati, akár országgyűlési képviselőnek. 

- Ilyen kijelentés nem hangzott el – állította határozottan Katanics Sándor. Kikérte magának, hogy „ilyen aljas módon” próbálja meg lejáratni Czaun János, hozzátéve, hogy az állítását bármilyen módon bizonyítani is kellene. 

Azt javasolta, hogy Czaun János inkább arról beszéljen, hogy az ügyészség eljárása kapcsán - melynek folyamán vádat emeltek ellene a szolgálati gépkocsi jogtalan használata miatt - milyen problémák merültek fel a magatartásával kapcsolatban. 

Felszólította Czaun Jánost, ne ilyen módon próbálja viszonozni, hogy a legutóbbi közgyűlésen szóba hozta az ügyészségi eljárást. Ha Czaun János nem bizonyítja be, vagy nem vonja vissza rágalmazó megjegyzését, akkor Katanics Sándor megteszi a szükséges jogi lépéseket. 

Megkérdeztük a közvetlenül Katanics Sándor mellett ülő képviselőtársait, hallották-e a kijelentést. Mazák György és Gyimesi Károly egyértelműen cáfolták, hogy az inkriminált kijelentés elhangzott volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!