Szoborfalók diadala Várpalotán

Várpalota - A Várkerti iskola csapata bizonyult a legjobbnak a közelmúltban megtartott helytörténeti vetélkedőn.

Szabó Péter Dániel

A Városszépítő- és Védő Egyesület által szervezett verseny szóbeli döntőjében hat várpalotai általános iskola tanulói bizonyíthatták felkészültségüket. Petrovics Lászlótól, a civil szervezet elnökétől megtudtuk, közel húsz esztendeje működő egyesületük a település építése, szépítése mellett fontosnak tartja a fiatal korosztály nevelését is, ezért döntöttek úgy, hogy az elmúlt évben sikeres helytörténeti séták mellett idén helytörténeti vetélkedőt is szerveznek.

A fantáziadús nevekre keresztelt iskolai csapatoknak a város szobrai, emlékhelyei, emléktáblái mellett jól kellett ismerniük Várpalota történelmét, s a település híres szülötteinek életét is. A zsűri, amelyben a városszépítők első embere mellett helyet kapott Németh Árpád polgármester, s Budai László, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője, végül a Várkerti iskola Szoborfalók csapatát ítélte a legjobbnak, a második helyen a Bán Aladár Általános Iskola Macskakő csapata végzett, míg a képzeletbeli bronzérmet a Vásárhelyi tagiskola Regélő kövek csapata vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!