Kezdődik a nemzeti parkok hete - Idén a Balaton-felvidék a házigazda

Megyei körkép - Változatos programokkal, különböző helyszíneken várja az érdeklődőket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park június 20-28. között a Magyar Nemzeti Parkok Hetén.

Németh F. Bernadett

A hagyományos, országos porgramnak idén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ad otthont, s ez a jeles esemény néhány napra összekapcsolódik a tihanyi Levendula-fesztivállal. A hét eseményei között szerepelnek különböző tematikájú túrák, kedvezményes barlanglátogatás, valamint ízelítő a botanikai és zoológiai felmérést végző szakemberek munkájából a Káli-medencében.

A nemzeti parkok hetét Szabó Imre környezetvédelmi miniszter nyitja meg szombaton Tihanyban. A nemzeti parkok hetében lehetőség lesz megismerkedni a Bakony-Balaton Geopark értékeivel Szigligeten, vagy a Szentgáli Kőlik barlangban, a tihanyi félsziget gyógynövénykultúrájávbal, LIFE-programokkal, a Natura 2000 programmal a salföldi majorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!