Corie és Paul, a furcsa pár - Népszerű komédia a Tihanyi Szabadtéri Játékokon

Tihany - Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékát mutatta be a Körúti Színház társulata a Tihanyi Szabadtéri Játékokon.

Gaál Julianna

Hogy ki sétál mezítláb a parkban? Corie, az újdonsült feleség szeretné, ha férje, a túlzottan merev, öltönyben járó férje egyszer egy kicsit elengedné magát és például mezítláb járna-kelne a parkban. 

A pár egyébként hat napja házasodott, Corie (Pikali Gerda), a bohó, kotnyeles, vagány feleség egy lakást bérel, hogy a mézesheteik után legyen hol lakniuk. 


A lákás pont neki való, kicsi, egy kicsit lerobbant, de különleges. Meglehetősen nagy hátránya az, hogy az ötödik emeleten van, lift nincs, a tető beázik, fűtés nincs, meg hát a bútorok sem érkeztek még meg. 

A férj, a jogász Paul (Kautzky Armand) csak akkor látja a lakást, amikor már kibérelték, de beletörődik, hogy egy ideig itt kell lakniuk. A ház lakói sem mindennapi emberek, mind csupa különc, fura figura. 

A darab első felvonásában megismerhetjük a szereplőket, a házaspáron kívül meglenik a másik két főszereplő is, Corie anyja, Mrs. Bank (Frajt Edit) és az egyik szomszéd, Victor Velasco (Koncz Gábor). 

A játék egy kissé nehézkesen indul, a poénok ellenére az első felvonás kimondottan vontatott. A történet szerencsére a második és harmadik felvonásban - a tihanyi előadáson a két részt egyben játszották - felpörög, immár nincs helye unalomnak. 

Corie szerepében Pikali Gerdát láthatjuk, aki a Madách Színházban is játszotta már Corie szerepét Cseke Péterrel, Almási Évával és Benedek Miklóssal. 


 Neil Simon darabjában a lerobbant lakásba friss házasok költöznek, később kiderül, a szomszédok sem átlagos emberek
 (Fotó: Penovác Károly)


A csinos, fiatal színésznőhöz illik a vadóc feleség szerepe, bár időnként egy kicsit túljátssza, túllármázza a szerepet, a kimért, hűvös férje mellett néha megfordul a fejünkben: ez a két ember vajon hol talált egymásra? 

Kautzky Armand remekül formálja meg a visszafogott jogászt, poénjai ülnek. Nagyon jót tett a darabnak Koncz Gábor, akiről egyébként is a nagydumás szívtipró jut eszünkbe, testhezálló szerep számára a különc, nőcsábász Velasco karaktere. 

Talán a helyszín is közrejátszott abban, hogy rengetegen voltak kíváncsiak az előadásra, a nézőtér zsúfolásig megtelt, a pótszékek is elfogytak. A színészek mikrofont viseltek, így a hang mindenkihez eljutott, természetesen a kép is, de az előadás szagát, ízét már nem mindenki érezhette. 

A hatalmas szabadtéri helyszínen nem lehet olyan meghitt közeget varázsolni, mint amilyen egy színházi épületben van, és emiatt a darabból mindenképpen elveszik egy kicsi. A további szerepekben Lipták Péter (telefonszerelő), Oroszi Tamás (hordár) láthatók, az előadást Galambos Zoltán rendezte.

*

A Tihanyi Szabadtéri Játékokon 24-én, pénteken Bikini-koncert lesz, másnap, szombaton a veszprémi Petőfi Színház Kakukkfészek című darabját tekinthetik meg Bujtor Istvánnal és Eperjes Károllyal a főszerepben. 

Az augusztus 16-ig tartó programsorozat további előadásai között szerepel az Indul a bakterház, mely szintén a Petőfi Színház produkciója, a Mindhalálig Beatles és a Hárman a padon, de lesz Republic-koncert is. 
 

 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!