Hörcsögökkel csalogatja a gyerekeket a könyvtárba

Taliándörögd - Hörcsögökkel csalogatja be a könyvtárba és a játszóházba a gyerekeket a település nemrég kinevezett művelődésszervezője, Lázárné Palásti Etelka.

Tisler Anna

A két hím állatot ő szerezte be. Mint kérdésünkre elmondta, a fiatalok mennek etetni, simogatni, gondozni a hörcsögöket, közben ő elbeszélget velük az olvasási szokásaikról, a szabadidejük eltöltéséről, az igényeikről, így tud ajánlani számukra megfelelő olvasnivalót, és javaslataikat figyelembe véve állítja össze a programokat. Szerdától péntekig játszóházba hívta a vakációzókat. Az első nap az állatokkal való ismerkedéssel telt. A nevüket is a gyerekektől kapták, akik hosszasan vitatkoztak arról, hogy Albin és Brunó, vagy Taliándörögdi Töhötöm és Tódor nevet viseljék. Az Albin és Brunó végül 15-8 arányban győzött.

A művelődésszervező beszélt a gyerekeknek a felelős állattartásról, elmagyarázta, mit esznek a hörcsögök, majd lerajzolták azokat. A játszóház első napján a mesék is az állatokról szóltak, majd megemlékeztek Benedek Elek születésének közelgő százötvenedik évfordulójáról. Ma és holnap játszóház, kézműves foglalkozás, sportolás és természetesen állatgondozás várja az érdeklődőket.


A művelődésszervező a ketreccel a könyvtárban
Fotó: Tisler Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!