A panelprogram megyei nyertesei

Megyei körkép - Jelentős támogatást, közel 170 millió forintot kapnak idén a panelprogram-pályázat Veszprém megyei nyertesei. Az eredményeket még júniusban hozták nyilvánosságra, három Veszprém megyei település is sikeresen szerepelt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium lakóépületek felújítását célzó pályázatán.

Szabó Péter Dániel

Veszprém mellett Ajkán és Várpalotán 881 lakásnak ítélték meg a támogatást, összesen mintegy 170 millió forint értékben. 

Mivel az állami forráshoz egyharmad rész önerő, valamint a városok áldozatvállalásának köszönhetően egyharmad rész önkormányzati pénz is társul, közel 510 millió forint jut a panelházak felújítására. 

Ami az állami támogatás területi eloszlását illeti, Ajka 38,5 millió forintot, Várpalota 29,8 millió forintot, míg Veszprém 131,5 millió forintot kapott. 

A 12 ezer panellakással rendelkező megyeszékhelyen a 2001-es indulás óta példaértékűen működik a program, eddig közel 7000 otthon újult vagy újul meg az állami és önkormányzati segítségnek köszönhetően.

(Illusztráció: archív)


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!