Cozma-ügy: bővült a gyanúsítottak száma - Összefoglaló!

Veszprém - A rendőrség szerdán előállította, csütörtökön pedig gyanúsítottként hallgatta ki a Marian Cozma sérelmére elkövetett emberölés miatt folytatott ügyben R. János enyingi lakost.

Halmos György

A 35 esztendős férfit csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a veszprémi nyomozók. A bíróság várhatóan a hét végén dönt a R. János előzetes letartóztatásáról. 

Az ügyben jelenleg kilenc gyanúsított van, egyikük, R. Sándor barátnője szabadlábon védekezik, őt bűnpártolással gyanúsítják. 

Egy másik férfit szintén bűnpártolással gyanúsítanak, de őt letartóztatták. Legutóbb július 22-én rendelte a bíróság az ügyben csoportos garázdság gyanúja miatt a 26 éves K. E előzetes letartóztatását. 

A régebben előzetesben lévő személyek közül R. Sándort, N. Győzőt, Sz. Ivánt, P. Gábort és B. Csabát társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértéssel, továbbá csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. 

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját, román válogatottat február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. 

A segítségére siető játékostársai - Zarko Sesum szerb válogatott és Ivan Pesic horvát válogatott - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, műtéteken estek át, s hosszabb ideig kórházi ápolásra szorultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!