Erdős Pálos matematikai tábor

Veszprém - Az ország minden tájáról érkeztek diákok a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által rendezett Erdős Pálos szakmai táborba Veszprémbe.

Nagy Terka

Az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola 2001 óta Veszprémben és Szolnokon működtet központot. Az alapító műszaki informatikai kar kiemelten fontosnak tartja az ifjú tehetségek felkarolását.

Augusztus 8. és 15. között harmadszor rendezik meg az Erdős Pálos nyári tábort azoknak, akik középiskolásként az iskola diákjai voltak és felvételt nyertek vagy végzős középiskolásként érdeklődnek a Pannon Egyetem képzései iránt. 

Az egyhetes tábor minden napján szakmai programokon vehetnek részt a diákok, előadásokat hallgatnak. 

Idén foglalkoznak algoritmuselmélettel, egy nyomdai előkészítő programmal, mely a tudományos szövegek írásánál segít nekik a későbbiekben, megismerkedhetnek a szofverfejlesztés paradigmáival, elvi kérdésekkel és a gyakorlati alkalmazással. 

Bepillantást nyernek a kutatólaborokban folyó munkába, szórakoztató, kulturális és csapatépítő programokon vehetnek részt.

A tábor főszervezője, az Erdős Pál Tehetséggondozó Programban résztvevő hallgatók szeniorja, Hegyháti Máté elmondta: fő céljuk, hogy a felvett, különleges tehetségű hallgatók megismerjék a környezetet, ahová kerülnek. 

A most végzős középiskolások számára is hasznos a részvétel, hiszen megismerkedhetnek a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával, betekintést nyerhetnek a tehetséggondozó programba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!