Idén először Szuperkupa - MKB Veszprém-Szeged csata a döntőben

Kecskemét, Veszprém - Holnap Kecskeméten lép pályára a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amelynek az idén először megrendezett Szuperkupa-döntőben a Pick Szeged lesz az ellenfele.

Horváth Gábor

Idén először írták ki hazánkban a kézilabda Szuperkupát, a mérkőzésen eredetileg a bajnoki győztes csapna össze a Magyar Kupa-elsővel, ám mivel mindkét címet az MKB Veszprém KC birtokolja, a bakonyiak ellenfele a sorozatokban ezüstöt szerző Pick Szeged lesz. 

A találkozót 18 órakor rendezik Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

Mocsai Lajos elsősorban azt hangsúlyozta, hogy a komoly reklámértékkel bíró rangadó remek alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet a kézilabdaszezon rajtjára. 

A veszprémiek mestere elmondta: ezzel együtt a közönség biztosan dinamikusabb és keratívabb találkozót láthat majd, mint csütörtökön a Tatabánya elleni idénynyitón (MKB-Tatabánya 34:24  a szerk.).

- Rengeteg mérkőzés vár még ránk, hamarosan iszonyatos körforgásba kerülünk, így a Szuperkupát a felkészülésre is fel kell használnunk. 

Persze a Szeged ellen mindig megvan a motiváció, tisztességesen kézilabdázunk majd és bízom benne, hogy eredményesek leszünk - nyilatkozta lapunknak a szakvezető.

A finálé előtt a Kecskemét a szlovák - és idén a magyar bajnokságban induló - Tatran Presov-val csap össze 15.30-kor. 
A SportKlub mindkét találkozót élőben közvetíti.

(Fotó: archív)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!