Kenesére került a vándorkupa

Balatonalmádi - Második alkalommal rendezett halászléfőző versenyt a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület a balatonalmádi sportpályán szombaton.

Mátyus Tamás

A szervező Bakony és Balaton Keleti Kapuja Leader Egyesület és a Balatonalmádi Kistérség Helyi Vidékfejlesztési Irodájának munkatársai a főzőversenyen kívül kulturális műsorokkal, vetélkedőkkel és a Leader-programban rejlő lehetőségekről szóló tájékoztatókkal is várták az érdeklődőket. 

A felhőtlen szórakozás mellett a cél idén is az volt, kié lesz a legjobb halászléért járó, tavaly Sólyba került vándorkupa.


Trófeájuk mellé a vándorkupát is hazavihették a keneseiek
(Fotó: Mátyus Tamás)


Háromnegyed háromkor kezdődtek a programok Pandur Ferenc, a helyi vidékfejlesztési iroda cím birtokosa megnyitójával, aki a kistérségi összefogásban rejlő erőre hívta fel a figyelmet. 

Amíg rotyogott a halászlé, a gyerekek kukoricacsuhéból készíthettek bábukat, valamint rajzverseny és kifestő is várta őket, a nagyobbaknak pedig EU- és ÚMVP-totót rendeztek. 

Később aztán a színpadon a Leader-közösséghez tartozó települések adtak hosszabb-rövidebb műsorokat. 

Fellépett a balatonalmádi nyugdíjasok néptánccsoportja, a berhidai Pere-rúzs, Balatonfűzfőről a Yldizlar hastáncshow, Küngös citerazenekara, az ösküi Carmen tánccsoport, Papkesziről Pataki Szilvia énekes, Vilonyáról Farkas Rebeka mesemondó és a tési Bakony Virágai népdalkör is.

Fél nyolckor aztán lehullt a lepel, a rendezvény fővédnöke, Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi  és  Vidékfejlesztési  Minisztérium  államtitkára Balatonkenese csapatának adta át a legfinomabb halászléért járó jutalmat. 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!