Kevesebb baleset nyáron - A nagy forgalom ellenére sem növekedett a sérültek száma

Veszprém - Júliusban tovább folytatódott a közúti balesetek arányának csökkenése: 13 százalékkal kevesebben szenvedtek balesetet a megye útjain, mint tavaly a hetedik hónapban.

Halmos György

Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy 13 balesettel kevesebb történt, mint az előző év hasonló időszakában - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. 

Összesen három baleset halálos, huszonöt súlyos, míg ötven könnyű sérüléssel végződött

Az adatok szerint a balesetek közül tizenhétnél volt ittas az okozó. Egy esetben a balesetet külföldi állampolgár okozta. Kapitányságok szerinti bontásban Veszprémben, Tapolcán és Balatonfüreden történt a legtöbb baleset. 

Az év első hét hónapjában csaknem négyszáz, összesen 396 személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt a megyében, ami nyolc százalékkal volt kevesebb (33 balesettel), mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ezekből 22 volt halálos, 128 súlyos, 246 pedig könnyű sérüléssel végződött. 
 
Az első hét hónapban a legtöbb baleset Veszprémben, Tapolcán és környékén, illetve az ajkai kapitányság területén következett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!