Közigazgatási ismeretek - Tudásportál készül uniós és hazai társfinanszírozással

Budapest - Elkezdődött az elektronikus közigazgatási tudásportál kialakítása - jelentette be szerdán Bódi Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal e-közigazgatásért felelős szakállamtitkára.

Győrffy Árpád

A portál a hagyományos honlapfunkciók mellett  interaktív és web 2.0 szolgáltatásokat is nyújt majd felhasználói számára. 

A projekt egyik eredménye egy olyan interaktív tudásbázis lesz, amely a strukturáltan gyűjtött, rendszerezett és a tudásportálon megjelenített információk, valamint a hazai és nemzetközi tapasztalatok, trendek, stratégiák folyamatos nyomon követése által megszerzett tudás felhasználásával támogatja, hogy a hazai közigazgatásban átgondolt, országosan és nemzetközileg is összehangolt, interoperábilis fejlesztések jöjjenek létre.
 
A projekt célja, hogy feltárja és elérhetővé tegye a központi és a helyi közigazgatás intézményeiben már meglévő e-közszolgáltatásokkal összefüggő szakmai információkat és tudásbázisokat. 


A tudásportál nyitott lesz a téma iránt érdeklődők előtt is
(Fotó: Győrffy Árpád)

A projekt nyomon követi és közzéteszi az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) és az Államreform Operatív Program (ÁROP) projektjei során létrejövő új ismereteket és megoldásokat, bemutatja a hazai és külföldi úgynevezett legjobb gyakorlatokat is.
 
A tudásportál egyrészt az egyes közigazgatási intézmények között  nyújt információs szolgáltatást, de nyitott lesz a nagyközönség számára is: a köztisztviselővé válást életpályának tekintő fiatalok és olyan szakemberek (például projektmenedzserek, gazdasági és IKT szakemberek) találhatnak rajta széles körű információt, akik a versenyszférában szerzett tudásukat a jövőben a közigazgatásban kívánják hasznosítani. 

Információval szolgál azon vállalkozások részére is, melyek valamilyen terméknek vagy szolgáltatásnak a központi, illetve a helyi közigazgatási intézmények számára történő értékesítésében vesznek részt. 

A projekt 2010. márciusig hazai és uniós társfinanszírozással valósul meg bruttó 145,8 millió forint értékben.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!