Romák elleni támadások - rokonok is vannak a gyanúsítottak között?

A Népszabadság szerint a romák elleni támadássorozat miatt őrizetbe vett gyanúsítottak mindannyian szoros kapcsolatban állnak egymással, közülük ketten állítólag testvérek.

Nagy Terka

A napilap szombati száma arról ír, hogy az egyik előállított, K. István erős testalkatú, a feje kopaszra borotvált, karján pedig tetovált horogkereszt található, ahogyan több társán is hasonló jellegű tetoválások vannak. A társaságból többen is szélsőséges nézeteket vallanak, vagy "összehozhatóak ilyen jellegű internetes portálokkal". A házkutatások során többi közt fegyverek, hozzájuk tartozó töltények, térképek, útvonaltervek kerültek elő - áll a cikkben.
A Magyar Nemzet úgy tudja, a nyomozók egy terepjárót is lefoglaltak.
Hasonló információi vannak az Indexnek. A hírportál azt írja: a gyanúsítottakat hosszabb ideje megfigyelték, és több terhelő bizonyítékot is találtak náluk, például terepjárót és sörétes fegyvert is. A gyanúsítottak kihallgatását kommandósok biztosítják - olvasható a cikkben.
A Hajdú online szerint nem csak a Perényi 1 nevű klubban jártak a terrorelhárítók és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai csütörtök hajnalban, hanem a felette található Karaoke bárban is. A haon.hu is úgy tudja, hogy a rendőrök által elvitt férfiak közül ketten, K. István és K. Attila testvérek.
Az internetes lapnak a két szórakozóhely bérlője, Barabás Zoltán úgy nyilatkozott: alkalmi munkavállalóként, rendészeti feladatokat láttak el azok a férfiak, akiket a rendőrök péntekre virradóan elfogtak. Mint mondta, soha semmiféle negatív visszajelzést nem kapott róluk.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!