Varázslatos mozdulatok az indiai táncesten

Veszprém - A Világjava Estek befejező rendezvénye Somi Panni és a Sivasakti Kalánanda Táncszínház indiai táncestje volt.

Deák Dóra

A Sivasakti Kalánanda Táncszínházat Somi Panni táncművész alapította tizenkét évvel ezelőtt Budapesten, azzal a céllal, hogy Dél-India klasszikus táncát, a bharatanátjamot megismertesse és megszerettesse a magyarországi közönséggel.

Műsorukkal India különleges világába kalauzolták szerda este a nézőket. Vidám, mozgalmas összeállítást láthattunk az előadásukban, amelyben klasszikus koreográfiák és indiai néptáncok is megjelentek. A csoportos táncok mellett láthattuk Siva táncát is a Kailásza hegy tetején, amely az indiai táncok szimbóluma. A színvonalas táncok, varázslatos mozdulatok mellett a táncosok arcjátéka, kézjele, színes ruháik is csodálatba ejtették a zsúfolásig megtelt Óváros tér közönségét, amit tovább fokozott a hagyományhű, dél-indiai klasszikus muzsika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!