Végeredmény! Alsóörs a legkedveltebb nyaralóhely idén

Veszprém - A végelszámolásban Alsóörs lett az első a legkedveltebb balatoni nyaralóhelyet kereső játékunkban. Mint arról már beszámoltunk: a megkérdezett vendégek szerint Alsóörs és Csopak holtversenyben lett az első, a végső döntést a közönségszavazás mondta ki.

Kiss Nikolett

Nagy érdeklődés kísérte idén is a legkedveltebb balatoni nyaralóhelyet kereső játékunkat. Pláne, mert a felmérés több mint egy évtizedes történetében még soha nem alakult ki holtverseny. 


A két polgármester (az alsóörsi Hebling Zsolt és a csopaki Ambrus Tibor) épp a szavazatokat számolja a szerkesztőségben
(Fotó: Penovác Károly)
 

Az ötven-ötven magyar és a húsz-húsz külföldi megkérdezett azonban az idén ugyanannyi pontot adott a tíz szempontra: 3023 ponttal végzett az élen a tavalyi győztes Alsóörs, és a sokszoros első Csopak - ők tehát a legjobbak. 

A kérdést, mely szerint melyik a legkedveltebb üdülőhely, az internetes szavazók és az újságban található szelvényt beküldők döntötték el. Az éles küzdelemben Alsóörs 5077, Csopak 4963 szavazatot kapott az interneten, valamint előbbi településre 215, utóbbira 160 szavazószelvény érkezett, szerte az országból, sőt a környező országokból is. 

Mindkét település évek óta a felmérés abszolút élmezőnyében szerepel - nem meglepő tehát mostani kiválóságuk sem. A felmérés harmadik helyezettje egyébként az idén Balatonfüred.

Az internetes szavazatok alapján a közönségdíj ezúttal Révfülöpre kerül. Gratulálunk mindenkinek!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!