A minőség iránti elkötelezettség - Átadták a balatoni és megyei kamarai védnöki táblákat - Fotókkal!

Balatonfüred - Átadták a balatoni és megyei kamarai védnöki táblákat csütörtökön a Füred katamarán fedélzetén rendezett ünnepségen. Idén a három tóparti megyéből össszesen tizenhárom vendéglátóipari vállalkozás kapta meg a kitüntető címet.

Kiss Nikolett

A Veszprém megyei Kereskedelmi és Iparkamara tíz évvel ezelőtt hirdette meg először a védnöki táblás rendszert, ehhez 2002ben csatlakozott a másik két megye idézte fel a kezdeteket a házigazda, dr. Markovszky György, a Veszprém megyei kamara elnöke. 

Azóta a Balaton régióban összesen 94 vendéglátóhely kapta meg ezt a minősítést. Az idén három megyében 13 üzlet jelentkezett, illetve 41 vendéglátóipari egység utóminősítése zajlott. 

Az elnök kiemelte: a fogyasztók és a minőség iránti elkötelezettség érdekében lép fel a kamara a védnöki táblás rendszerrel. 

Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere szerint a védnöki tábla elismerés, de egyben kötelezettségvállalás is: az ezzel a címmel rendelkező szolgáltatóktól ugyanis joggal vár el a vendég értékarányos szolgáltatásokat is. 

A polgármester elmondta: viszonylag jó idegenforgalmi idényt zártak, viszont a kormányzat legújabb terve szerint merénylet készülődik a Balaton-parti önkormányzatok finanszírozása ellen fogalmazott. 

A tervek szerint ugyanis az idegenforgalmi adó minden egyes forintja után járó két forintos állami támogatás felét elvennék jövőre, ezzel az idegenforgalomból élő települések nominális értéken 20-40 százalék közötti forrásmegvonásra számíthatnak - mondta.

Magyarországon az egyik legvilágosabb és legegyszerűbb kitörési pont a turizmus, de fel kell tenni a kérdést: kihasználjuk-e a meglévő környezeti és természeti adottságainkat - kérdezte Dr. Parragh László

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a hatóságok túlságosan rátelepülnek a gazdaságra, s véleménye szerint felháborító volt az utóbbi évek ellenőrzési gyakorlata is a részükről. Továbbá kiemelte: az üdülési csekk megadóztatásával a belső fogyasztás motorját fullasztják le. 


A Tapó étterem nevében Göllei Zsuzsa, az Anna Grand étteremből pedig Czuczor Tamás üzletvezetők vették át a díjat. A Völgyikút étterem vezetője, Gerecs Péter nem tudta személyesen átvenni az elismerést
(Fotók: Penovác Károly)

Az év első hét hónapjának statisztikáját értékelve dr. Kovács Miklós turisztikai államtitkár elmondta: a vendégek száma 9,5, a vendégéjszakáké pedig 9,9 százalékkal kevesebb országosan. A Balatonnál a vendégszám 9,6, a vendégéjek 11,5 százalékkal estek vissza az egy évvel ezelőttihez képest.
 
Veszprém megyéből a Balatoni védnöki táblát az Anna Grand hotel étterme nyerte el, megyei védnökséget pedig a veszprémi Tapó fogadó és királyi étterem valamint a Völgyikút étterem kapott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!