Hatékonyabbá válik a hazai online álláskeresés

Budapest – A hatékonyabb online állásvadászat megvalósítása a célja annak a most induló projektnek, melyet Magyarország legnagyobb – hazai – álláskínálatával rendelkező oldala indít.

Kiss Nikolett

A napokban megújult Jobinfo.hu a HR-esek számára kevesebb vakjelentkezést, az álláskeresők számára pedig az igényeikhez és lehetőségeikhez jobban illeszkedő ajánlatokat ígér. 

Elsősorban az informatikus szakmában, de más területeken is egyre több a specifikus tudást, tapasztalatot megkívánó állásajánlat. Olyan pozíciókról van szó, melyek tíz évvel korábban nem is léteztek, miközben manapság egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az álláspiaci tortából. 

„Ezt a tendenciát figyelembe véve – Magyarország legnagyobb álláskínálattal rendelkező oldalaként – elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy teljesen újragondoljuk, s ennek eredményeként újraépítsük az ajánlatok kategóriarendszerét” – mondta Kristók Balázs, a Jobinfo.hu vezetője.

Az új kategóriafa segítségével – melyet a Jobinfo.hu alapos adatbázis-elemzése előzött meg – sokkal pontosabban jellemezhetők az egyes állásajánlatok, így a jelenleg mintegy 170 ezer fős álláskeresői tábor könnyebben találhat rá a számára legrelevánsabb hirdetésekre. 

„A korábbi megoldáshoz képest az oldalon történő állásvadászat már most kevesebb időt és energiát követel meg a látogatóktól, ahhoz azonban, hogy az e-mail alapú értesítések is hatékonyabban működjenek, a Jobinfo.hu útmutatásai alapján mindenkinek újra kell definiálnia igényeit és elvárásait. Így várhatóan ez lesz Magyarország egyik legjelentősebb munkaerő-piaci frissítése” – tette hozzá Kristók Balázs.

Több idő marad a kiválasztásra

Nem pusztán az álláskeresők járnak jól a Jobinfo.hu megújulásával. „Az új kategóriarendszer segítségével jelentősen csökkenhet az úgynevezett vakjelentkezéseknek, vagyis azoknak az álláspályázatoknak a száma, melyek csak részben vagy egyáltalán nem felelnek meg a kiírásnak. Így a toborzást végző HR szakembereknek több idejük marad a megfelelő pályázó kiválasztására, amivel ők maguk és a cégük is nyernek” – mondta Kristók Balázs. 

A szeptember 11-én külalakjában is megújult Jobinfo.hu-n már az új kategóriarendszerben jelennek meg az állások, a beérkező új ajánlatok csoportosítását – ezek többek közt olyan partnerektől érkeznek automatikusan, mint a Profession.hu, a TopJob.hu vagy a CV Online.hu – pedig gépi intelligencia segíti. 

A Jobinfo.hu emellett továbbra is szemlézi az álláspiaci híreket, valamint blogján, a Megajob.hu oldalon fórumot biztosít az álláskereső közösség tapasztalatainak megosztására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!