Jazz, tánc- és cigányzene

Veszprém - A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Szórakoztatózenészek Alapszervezetének a szervezésében "Őszi színvarázs, vidámság, kultúra" címmel tart koncertet a közeljövőben a Szórakoztatózenészek Fesztiválzenekara.

Deák Dóra

- A rendszerváltás után a szórakoztató zenészek művészi aurája és hierarchikus rendje, funkciója átalakult és az igényes élőzene szerepe megváltozott - mondja Radics Tibor, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Szórakoztatózenészek Alapszervezetének vezetője, hozzátéve, hogy új szemléletre van szükség, mert az igényes, szórakoztató zene háttérbe szorult, mostani koncertjükkel pedig aktívan részt kívánnak vállalni annak előmozdításában, hogy a magyar zenekultúra ismét a számára méltó helyet foglalja el.

- Az október 16-ai koncertnek akár az is lehetne a mottója, hogy Fedezze fel a csodálatos zenevilágot, hiszen szeretnénk bemutatni a nézőknek a Hungarikumot. Hagyományt szándékozunk teremteni azzal, hogy több műfajt viszünk fel a színpadra, mint a jazz, tánczene, valamint a klasszikus cigányzene. A koncert során egy élvezhető színpadi produkcióban lehet része a közönségnek. A két órás koncert során közismert melódiák csendülnek fel, kiváló zenészek előadásában - teszi hozzá Radics Tibor. A fellépők között szerepel Rontó Kitty, a Csillag születik egyik kiváló énekese, Balogh Roland, a Montreaoux-i jazz fesztivál 2009-es gitár győztese és zenekara, Gáti Pál előadóművész, az Új Generáció 12 fős nemzeti cigányzenekara, valamint neves meglepetésvendég is várható a koncerten. Az országban a veszprémi lesz az első olyan koncert, ahol több műfaj lesz hallható a színpadon.

- Azért választottuk éppen a veszprémi művelődési központot, mert itt olyan emberek dolgoznak, akik értékelik ezt a műfajt és szakmailag is jónak tartom őket. Másrészről Veszprém fesztiválváros, így adta magát a helyszín. A fesztiválzenekar tervei között szerepel, hogy még ebben az évben több helyszínen is bemutatkoznak, legközelebb valószínű, hogy Székesfehérváron láthatja, őket a közönség - mondja végül a regionális vezető.

(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!