Nem számol bukással az SZDSZ

Veszprém - Képesek vagyunk megújulni, a hétköznapi kérdésekre liberális választ adni az embereknek, s csak azzal a forgatókönyvvel számolunk, hogy az SZDSZ bejut jövő tavasszal a parlamentbe.

Szabó Péter Dániel

Mindezt a Napló kérdésére Retkes Attila, az SZDSZ elnöke mondta el péntek délután Veszprémben, a Csermák Antal Zeneiskola előtt tartott sajtótájékoztatón. A párt nyáron megválasztott elnöke kiemelte, Újratervezés címmel elkészült a párt 2010-2014 közötti programja.

- Szimbolikus a program címe, amely utal egyben a párton belüli határozott megújulásra. Az SZDSZ eltévesztette az útirányt, a liberalizmus azonban nem. Szükség van egy liberális értékeket valló pártra a magyar közéletben, ezért arra készülünk, hogy leszállva a magas lóról, az emberekkel párbeszédet folytatva, s a hétköznapi kérdésekre határozott választ adva a következő parlamenti ciklusban kis ellenzéki pártként dolgozzunk - szögezte le Retkes Attila, aki az új program kapcsán megjegyezte, komoly eredmény, hogy hosszú évek után önálló vidékpolitikával, valamint a kis- és középvállalkozásokat segítő tervezettel rendelkezik az SZDSZ.

A 2010-es költségvetéssel kapcsolatban a párt elnöke elmondta, jelenleg még nem tudnak választ adni arra, hogy támogatják e a tervezetet, mivel több helyen is problémákat látnak. Az SZDSZ azonban nem akar a mérleg nyelve lenni a voksolásnál, jelentette ki Retkes Attila, időben meghozzuk majd a döntést.

Skaliczky Andrea, a párt nemrég alakult oktatási és kulturális kabinetjének elnöke a tervezett költségvetés kapcsán a normatívák csökkentését emelte ki.

- Huszonöt százalékkal csökkenteni kívánja a kormány az alap fokú  művészetoktatás normatíváját, amit több mint aggályosnak tartunk. Ráadásul a korábban lehívható, mintegy 860 milliós pályázati alapot is a felére csökkentené, aminek következtében a Csermák Antal zeneiskolához hasonló intézmények kerülhetnek kilátástalan helyzetbe - mondta el a kabinet elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!