Egy vásárló fogta el a zálogházi rablót

Veszprém - Egy vásárló segítségével fogták el a hétfő délelőtti zálogházi rablás egyik gyanúsítottját tájékoztatott a rendőrség. A másik tettest, akinek személyazonosságát sikerült megállapítani, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

Halmos György

A rendőrség tájékoztatása szerint a zálogházba betérő fiatalember az eladóval közölte, hogy aranyat szeretne vásárolni. A kérésnek eleget téve az eladó kitett a pultra egy 14 karátos arany nyakláncokat tartalmazó tálcát.

Rövidesen megérkezett a vásárló társa, aki először csak nézelődött, majd egy váratlan pillanatban magához ragadta a tálcát és elindult azzal ki az üzletből. Az eladó próbálta ezt megakadályozni, azonban a másik elkövető útját állta, majd az utcán fellökte.

Az eladó elesett, ezt a kis időt kihasználva az elkövetők futásnak eredtek. A bűncselekmény elkövetésekor az üzletben tartózkodott egy kisgyermekes házaspár is; a férfi a rablók után szaladt és utolérte az arannyal rohanó tettest.

Az ékszerek egy része visszakerült az üzletbe, az elkövető páros egyik tagját pedig a kiérkező rendőröknek adta át az apa.

A helyszínen elfogott gyanúsított egy 15 éves várpalotai fiú, társát a Veszprémi Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi. A rablási kísérlet során több mint egy millió forint értékű aranyat próbáltak meg elvinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!