Ilyen a 21. század strandja

Csopak - Az új, modern strand alapkövének elhelyezésével reményeim szerint egyben leraktuk a település gyors, színvonalas és látványos fejlődésének alapjait is - fogalmazott Ambrus Tibor polgármester a közel száznegyven millió forintos strand beruházás apropóján.

Martinovics Tibor

Csopak, történetének egyik legjelentősebb fejlesztése előtt áll.

45 millió forint uniós támogatásból, amelyhez a megyei önkormányzat 15 milliót tett hozzá, és nem mellesleg több, mint hetvenmillió forint önerőből teljesen megújítják a település strandját. Mint az ünnepségen a polgármester fogalmazott: Csopaknak két kitörési lehetősége van: a borászat és a turizmus, azon belül is a fürdőzés, ezért áldoznak ilyen jelentős összeget a strand átalakítására.

- Az ilyen méretű településeknek, mint a miénk, viszonylag kevés pályázati és fejlesztési lehetőségük van, ezért külön öröm ez a beruházás. Több éves tervünk válik ezzel valóra, a térség egyik legmodernebb strandját alakítjuk ki, igazi 21. századi komplexumot - vélekedett Ambrus Tibor.

A helyi kultúrházban tartott tájékoztatón jelen volt Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke is, aki kiemelte: az ilyen igényes és minőségi beruházásoknak van jövőjük a balatoni régióban.

Nagy Jenő országgyűlési képviselő, a Közép-dunántúli Fejlesztési Tanács tagja hangsúlyozta: Csopakot eddig is sokan irigyelték a turizmusa miatt, az új strand csak tovább növeli majd a település vonzerejét.

A beruházás révén napozóstéget és úszásoktatásra alkalmas gyermekmedencét alakítanak ki, két játszóteret és egy új sétányt építenek, lecserélik a strand bútorait, vízilabda és mélyhomokos foci pályát is létesítenek. A nagyobb biztonság érdekében térfigyelő kamerákat helyeznek el, a vízimentők pedig külön állványzatról vigyázhatnak majd a fürdőzőkre.

A jelenlegi kiszolgáló épület helyén egy új szárny várja majd a látogatókat, amelyben egyebek mellett mintegy ötven kabin, modern vizesblokkok, pelenkázó, trezor, laptop és mobiltelefon töltő állomás kap helyet illetve gondolva a téli korcsolyázási lehetőségre fűthető öltözőket is kialakítanak. A felújított strandot a tervek szerint jövő év május végén adják majd át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!