Költségtakarékosság Várpalotán - A képviselők tiszteletdíjait csökkentették

Várpalota - Csökkentette a képviselők bizottsági tagság után járó tiszteletdíját, illetve ötre csökkentette a bizottságok és a részönkormányzatok létszámát a palotai képviselő-testület.

Szabó Péter Dániel

A legutóbbi testületi ülésen döntöttek a városatyák, a költségtakarékosság jegyében ezentúl egy vagy több bizottsági tagság esetén is az egy tagság után járó tiszteletdíj illeti meg a képviselőket. Határoztak a Térségi Népjóléti Gondozási Központ létrehozásáról is. A testület támogatja a Várpalota Kistérség Többcélú Társulásának kezdeményezését, miszerint a nagyobb normatíva érdekében a szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátására közös szociális intézményt hoznak létre.

Döntöttek a képviselők a Habitat For Humanity programjának támogatásáról is. Ahogy arról lapunk hasábjain is beszámoltunk, egy pályázat eredményeképp Várpalota bekerült a magyarországi támogatottak közé, ám az állami kedvezmények megvonására hivatkozva a nemzetközi szervezet májusban arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy nem tudja elindítani a korábban tervezett szociális lakásépítési programot. Az új konstrukció, amelyet az Autonómia Alapítvánnyal karöltve dolgozott ki a Habitat For Humanity, szintén a nehéz helyzetben lévő családok lakhatási körülményein hivatott javítani, ám az építés helyett lakás- és házfelújításra, valamint bővítésre irányul. Az elképzelés szerint a programban résztvevő családok egy előtakarékossági időszakot követően kiegészítő támogatást és kedvező hitelt kapnak, amelynek 30 százalékáért a programot koordináló alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás alapján kezességet vállal a palotai önkormányzat.

A testületi ülésen letette a képviselői esküt Vámosi Tibor is, akit a mandátumáról önként elmondott Hegyesi János helyére jelölt az MSZP várpalotai szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!