Könyökölj a pultra! - A modern konyha praktikus zuga a bárpult

Veszprém - Ha van egy kihasználatlan, keskeny csík a konyhában, ahová nem fér be szekrény, asztal, szék, alakítsuk bárpulttá, bárszékekkel: tutira ez lesz a fiatal családtagok kedvenc helye!

Nagy Terka

Legalábbis így gondoltuk, míg édesapámék meg nem érkeztek unokalátogatóba, s nagypapa szeme meg nem akadt a bárszéken. Korát meghazudtoló lendülettel vetette magát a székbe, helyezkedett el élvezettel, dobta maga elé az újságot, s húzta mellé a tányért. A hosszú bárpult ugyanis kiválóan alkalmas reggeli (déli, esti, hajnali) hír-és ételfalásra anélkül, hogy elfoglalnád más elől a helyet, ugyanakkor minden elérhető közelségbe helyezhető a fűszerektől a mobiltelefonig, ne adj isten, laptopig.

A bárpult csodálata a nagyfiú megérkeztével folytatódott, Bálint szerint különleges hangulata van, s mint azóta számtalanszor tudtunkra hozta, igen jó tekeregni rajta. (Sajnos, hangot is ad.) Szóval, aki válogatós kamasz fiút próbál sikertelenül asztalhoz kényszeríteni, jobb, ha tudja, nem az étellel van a gond: a tálalással, vagyis annak helyszínével.

A bárpult végében alakítottuk ki a ház urának reggeli szentélyét is, a kávéfőző masinával a középpontban. A másik sarokban sajnos a már említett tágasság és kézenfekvőség jelentette hátrányokkal küzdünk, ami magyarul annyit tesz, hogy itt időről-időre rejtélyes módon kisebb-nagyobb halmokba gyűlnek bizonyos használati és élvezeti cikkek, úgy mint különböző funkciójú kulcsok, papírok, elektromos árammal tölthető kütyük, cukorkák és megkezdett csokoládék (igaz, utóbbiak nem sokáig porosodnak a pulton), s találni rajta még ajándékba hozott bébiital termékmintát is.

Mindent egybevetve a bárpult valóban praktikussá, de egyben izgalmassá is teszi a konyhát, de háziasszonyok figyelmébe ajánljuk: a design-os fém széklábakat csak heves és hosszan tartó dörzsöléssel lehet szép fényesre csiszakolni. És nem sokáig maradnak azok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!