Logopédusokat alkalmaz a kistérség

Balatonfűzfő - Két további logopédus beállítását tervezi a keleti-balatoni kistérségi társulás, hogy minden érintett hozzájuthasson a szolgáltatáshoz.

Győrffy Árpád

A polgármesterek a legutóbbi ülésükön tárgyaltak a megyei pedagógiai szakszolgálat térségben végzett tevékenységéről. Kaiser Márta Alexandra intézményvezető tájékoztatása szerint jelenleg négy szakember heti 61 órában 169 gyerekkel foglalkozik.

Az önkormányzatok felmérése szerint a többletigények kielégítéséhez még heti 43 órányi munka kell, amit további két szakemberrel tudnának ellátni. A költségének felét várhatóan a kistérségi tagdíjakból finanszírozzák, a többit igénybevétel alapján adják össze.

A polgármesterek tájékoztatást kaptak a kistérség közbiztonsági helyzetéről. Papp Csongor rendőrőrnagy, az almádi kapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a hamis bankjegyek a környéken.

A közlekedés szezonális veszélyforrásai közül pedig vadak okozhatnak gondokat. Különösen a Kenesét, Fűzfőt elkerülő 710-es úton érdemes megfontoltan vezetni, mert mostanában ott hetente van egy vadbaleset. Főleg az éjszaka közlekedőket kéri, hogy a sebesség megválasztásánál ne engedjenek a jó út csábításának.

Szedlák Attila elnök kérdésére elmondta, hogy az eleve alacsony létszámkeret miatt komoly gondot okoznak a vezénylések, vizsgák, betegségek. Többször okozhat majd problémát a pápai NB I-es focicsapat otthoni szerepelése miatt szükséges alkalmankénti átcsoportosítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!