Nem emelnek díjat - Ugyanannyit kell fizetni az iskolai ebédért, mint idén

Veszprém - Nem emeli januártól a megyeszékhelyen a két szolgáltató a megyeszékhelyen a gyermekétkeztetés díjait - jelentette be tegnap a város polgármestere.

Varga Domokos Péter

Debreczenyi János elmondta, a Bakonygaszt Zrt. és a Cserhát Kft. vezetői azt követően ajánlották ezt fel, hogy tudomást szereztek róla, milyen nehéz körülmények között gazdálkodik az önkormányzat. A 11 400 veszprémi tanulóból 5 850 veszi igénybe az iskolai közétkeztetést, azaz körülbelül az ötven százalékuk. Közismert, hogy a családok szociális körülményei is romlanak, ezért nagyon fontos, hogy minél több gyermek jusson az iskolaidő alatt meleg ételhez.

Az óvodákban 334, az általános iskolákban 286, a középiskolákban 340 forint térítési díjat kell az étkezésért fizetni, ezt az önkormányzat 274, 234 illetve 278 forinttal egészíti ki. Nem tesznek különbséget aszerint, hogy a diákok a megyeszékhelyen vagy másutt élnek. A gazdasági nehézségek ellenére az önkormányzat sem szeretné jövőre emelni a térítési díjakat - fejezte ki reményét a polgármester.

Tájékoztatott arról is, az oktatási iroda megvizsgálja, milyen mértékben indokolt a város intézményeiben egészségtelen ételek vásárlását lehetővé tevő automaták elhelyezése.

- Nem csak jóllakatni kell a gyermekeket, hanem táplálni is. Ezért próbálunk minél több zöldséget, gyümölcsöt belecsempészni a napi menűbe - közölte a Bakonygaszt Zrt. egyik legfontosabb szakmai alapelvét Grélingerné Káposzta Jolán vezérigazgató.

- A díjemeléstől azért tud ezúttal eltekinteni a Bakonygaszt, mert a korábbi években rendszeresen követték az inflációt - egészítette ki az elhangzottakat Perger József, az igazgatóság elnöke. 

- A magyar gyermek ismerje meg a magyar ételeket - ismertette egymondatos cégfilozófiájukat Istenes Sándor, a Cserhát Kft. igazgatója.

- Az 5 850 gyerekből szociális helyzete alapján 1 820 részesül ötven vagy száz százalékos étkezési kedvezményben, melyet az önormányzat biztosít - válaszolta a Napló kérdésre Szauer István, a polgármesteri hivatal oktatási irodájának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!