Patriknak ajánlják fel a bevétel egy részét

Veszprém - Országos vasúttmodellkiállítást és versenyt szervez a hónap végén a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub; a rendezvény bevételének tíz százalékát az ötéves ajkai Hacher Patrik gyógykezelésére ajánlják fel.

Halmos György

Erről a klub helyettes vezetője, Letenyei István tájékoztatta lapunkat. Ezzel az egyesület csatlakozik a Napló kezdeményezéséhez, ugyanis a májbeteg kisfiú németországi gyógykezeléséhez 300 ezer forinttal járul hozzá a megyei napilap.

A klub tagjai egyébként a közelmúltban rangos elismerésben részesültek, ugyanis az évenként megrendezendő bécsi vasútmodellexpón egyedüli magyar egyesületként képviselték hazánkat. 

Az országos kiállításon is látható lesz az a 80 méter hosszú, 200 négyzetméter területű terepasztal, amit az osztrák főváros vásárcentrumában is felépítettünk - közölte Letenyei István.

A terepasztalon több elképzelt állomás mellett a hajmáskéri, az ösküi, a nagysimonyi és a sárszentmihály állomások méretarányos, élethű épületei is megtekinthetők.

A Baross Gábor vasútklub kiállítása és bemutatója elnyerte a szervezők tetszését, ugyanis a következő évre szóló meghívást is tolmácsolták a magyar résztvevőknek. 

Külföldi klubtársaink sokat voltak a terepasztalunknál és tanulmányozták azt, ugyanis a legtöbb műtárgyat, minden egyes épületet kézzel készítettünk, míg ők készen vásárolják a modellboltokban. Letenyei István hozzátette, hogy ötlettel és kézügyességgel sok minden megoldható.

A modellkiállítást november 27-29-e között rendezik meg a veszprémi vasútállomás (Jutasi út 26.) szociális épületében. A H0-ás modellek mellett vasúttal kapcsolatos rajzokat, térképeket, és más dokumentumokat is megtekinthetnek az érdeklődők.

*

Várjuk a további felajánlásokat

A Pannon Lapok Társasága és lapunk felajánlásaként 300 ezer forint összeggel nyitottunk néhány napja bankszámlát Patrik megsegítésére. Nagy örömünkre azóta már több mint 40 ezer forint adomány érkezett. Arra kérjük olvasóinkat, önök is támogassák a Hacher családot!

Olvasóink felajánlásait a következő bankszámlaszámra várjuk: Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. - OTP Bank Nyrt. 11748007-20097158-00000000

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!