Simán győzött az MKB Veszprém

Könnyed sikert aratott idei utolsó nemzetközi kupamérkőzésén, így valószínűleg csoportja éléről várhatja a Bajnokok Ligája februári folytatását a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Mocsai Lajos együttese szombaton Boszniában nyert.

Horváth Gábor

Bosna-MKB 20:24 (7:13)

Szarajevó, 1200 néző. Vezette: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok).

HC Bosna BH: Uvodic _ Melic, Banic 2, Medjic 1, Bozoljac 3, DOBORAC 9 (1), Kapisoda 2. Csere: Grahovac, Efendic (kapusok), Pucelj, Vrazalic, Veselinov, Nekic 1, Ovcina 2. Edző: Irfan Smajlagic.

MKB Veszprém KC: PERIC _ GULYÁS 5, Sesum 2, TERZIC 2 (1), LUSNYIKOV 1, Vilovski, IVÁNCSIK G. 6 (3) Csere: Eklemovic 3, Sulic 3, Perez, Iváncsik T. 2, Lapcevic. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 6/4.

Idei utolsó BL mérkőzésén Szarajevóban lépett pályára a Veszprém, amely egy héttel korábban hazai környezetben valósággal kiütötte (35:18) a Bosna a csapatát. Talán épp emiatt, a helyiek nem mutattak túl nagy érdeklődést a meccs iránt. A sérült Marko Vujin és Milan Mirkovic nélkül utazó vendégek számára a tét a csoport első helyének megtartása volt.

Eklemovic és Iváncsik Gergő duplájával az 5. percben már 4:1-re vezetett a remekül kezdő vendégalakulat, amely a folytatásban is magabiztosan játszott. Az MKB könnyedén növelte előnyét a múlt heti pofon után kissé visszafogott Bosna ellen, Lusnyikovék remek védekezését kihasználva a magyar bajnok támadósora jól használta ki lehetőségeit, 16. perc: 4:10. A félidei hajrá kezdetén mindkét együttes gólképtelen volt, a jó pár percig tartó szünetet Mocsai Lajos időkérése után a 26. minutumban Gulyás Péter szakította meg, 6:12-re alakítva az állást.

A második játékrész elején a veszprémiek közel álltak a tízgólos különbséghez, a 39. percben Lusnyikov találatával 8:17-re vezetett a csapat, de a folytatásban sikeresen zárkózott fel a Bosna. A vendégvezetés persze egy pillanatig sem forgott veszélyben, viszont az MKB kissé visszavett a tempóból és a koncentrációból, amit kihasználtak a hazaiak. A hajrára mínusz négyre jött fel a Szarajevó, s ezt a számára igencsak hízelgő különbséget a végéig meg is tartotta.

Győzelmével ismét a „B” csoport élére került a Veszprém, amely valószínűleg ebből a pozícióból várhatja a BL februári folytatását. A Gorenje Velenje-Rhein-Neckar Löwen mérőzést vasárnap délután rendezik, a vendég németek akkor előzhetik meg az MKB-t, ha több mint tizenöt gólos sikert aratnak.

Mocsai Lajos: - Motiváltan kezdtük a találkozót, óriási energiával, kreatívan kézilabdáztunk, s ezzel gyorsan el tudtuk bizonytalanítani az ellenfelet. A végjátékban sajnos már nem volt elég stabil a játékunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!