Üres a panorámás telek - Senki sem tudja, mi épül majd az értékes helyen

Veszprém - Az önkormányzat 2007-ben eladta a volt Gyermekek Házát, a vevő tavaly lebontatta az épületet.

Varga Domokos Péter

Veszprém egyik legértékesebb telke azóta is üresen áll, egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa. A kiváló várpanorámás területet az eredeti vételárnál 140 millió forinttal drágábban, 582 millió forintért vette meg a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. által alapított, ingatlan-adásvételellel foglalkozó cég, az M-Design Kft.

Korábban hírt adtunk az épület lebontásáról. A polgármesteri hivatal városfejlesztési és városüzemeltetési irodáján ekkor elmondták, a rendezési terv ezen a területen a lakóházak mellett lehetőséget biztosít kereskedelmi, szolgáltatási, vendéglátási, intézményi, sportfunkcióra egyaránt.

De építési engedélyt még az új tulajdonos nem kért. A hivatalnál a helyzet azóta sem változott, építési engedély kérelmet a Gyermekek Háza helyén lévő, Kopácsi utcai területre azóta sem adott be senki.

Megkíséreltük megkeresni az M-Design Kft.-t. Ezt a cégbejegyzést azonban Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium céginformációs szolgálata szerint törölték, ezért a Lidl Magyarországnál próbáltunk megtudni valamit a terület sorsáról. Telefonon információt nem adtak ki, e-mail-en érdeklődtünk, azonban választ eddig nem kaptunk.

Amennyiben később sikerül információt kapnunk a Lidl Magyarország Bt.-től, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!