Vasútmodellek zakatolnak

Veszprém - Nyolcvan méteres épített pályával várja látogatóit este hat óráig a Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub, az EUROTRACK Modellvasút Klubok Európai Szövetségének tagja a veszprémi vasútállomás szolgálati épületében modellkiállításán.

Mátyus Tamás

Letenyei István klubvezető kérdésünkre elmondta a kiállított szakaszok mind a klub tulajdonában vannak, melyek most kiegészültek a Veszprém-Zirc vasútvonal Gyulafirátóttól Eplényig tartó szakaszának kicsinyített másával, amit Németh Ferenc nyugalmazott mérnök készített. A kiállítással párhuzamosan versenyt is tartottak, harminc induló közül válaszották ki több kategóriában a legszebb járműveket, épületeket. Egyetlen kikötés volt csak, mégpedig hogy magyar szerelvényeket, tájakat jelenítsenek meg.

Októberben Bécsben vettek részt egy meghívásos expón, ahol akkora sikert értek el, hogy jövőre is várják a huszadik születésnapját ünneplő klubot. Ezen és a szokásos veszprémi kiállításon kívül terveik szerint az olaszországi Veronában, Belgiumban és Balatonfüreden is cikáznak majd vonataik a terepasztalokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!