Végre játékos a Balaton

Balatonalmádi - Játékos formában ismerteti meg a gyerekeket a Balaton természeti és kulturális értékeivel az az interaktív játéktér, amelyet kedden mutattak be a Pannónia Kulturális Központban.

Kiss Nikolett

A Balaton növényei, állatai, halai, a tavi gyümölcskultúra, vitorlások, nevezetes épületek, várak, kőzetek mind-mind különböző témakörök, amelyekhez a kitalált játékok segítségével igazán izgalmasan és színesen mutatják be a magyar tenger értékeit, múltját és jelenét a gyerekeknek összesen huszonhat állomáson.

A játéktér keddi avatóján dr. Suchman Tamás, az egyik támogató, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: ha komplexszé akarjuk tenni a Balaton üdültetési feltételeit, akkor nem szabad elfeledkezni a gyerekekről, családokról sem. A játékok segítségével pedig a gyerekek nem kell, hogy a tévé vagy a számnítógép előtt üljenek, hanem igazán hasznosan tölthetik szabadidejüket.

A 28 millió forintból 24 milliós vissza nem térítendő támogatással megvalósuló projekt folytatásaként a BFT célja, hogy minél több településen valósulhasson meg a Játékos Balaton, ezzel mind szélesebb legyen a hálózat. A turisztikai szerep mellett a projekt hozzájárul a balatoni gyerekek ismereteinek bővítéséhez, identitásának alakításához, felelősségük felismeréhez is. A játékban résztvevő gyerekeket animátorok segítik. A hálózat kiépítése és bővítése folyamatos.

Eddig 11 településen (Almádi, Ederics, Füred, Fűzfő, Lelle, Fonyód, Keszthely, Marcali, Siófok, Tapolca és Vonyarcvashegy) valósult meg a játéktér, amelyet nyáron minden valószínűséggel a strandokon, a többi évszakban pedig más közösségi helyeken vehetnek birtokba a gyerekek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!