Csendőrséggel a cigánybűnözés ellen - A Jobbik kettős keresztet állított - a papok nem szentelték fel (frissítve)

Veszprém - A Kossuth utcán, itt a város központjában szombat délutántól csak vasárnap reggel 9-ig állhat a kettős kereszt, mert a polgármesteri hivatal csupán addig engedélyezte. Papok nem áldhatták meg, mert megtiltották nekik. Miért zavar bárkit a kettős kereszt?

Varga Domokos Péter


Ezt a kérdést a Jobbik alelnöke tette fel, miután felavatták a kettős keresztet. Majd így fogalmazott Szegedi Csanád: - Aki ezt a jelképet megtagadja, a magyar felemelkedés útjában áll. Azt tanácsolta ezeknek az embereknek, ne a kettős kereszt ellen tiltakozzanak, hanem "emeljék fel a nemzetet", tiltakozzanak a moldvai csángók helyzete, a nyelvi elnyomása miatt, azért, mert Szlovákiában már bevezették a magyarokat hátrányosan megkülönböztető nyelvtörvényt.

Beszédében szólt arról is, az ősmagyaroktól rengeteg feljegyzés maradt fenn. Azt mindig kiemelték, hogy ennél a népnél mindennél többet számít az adott szó, a becsület, a múlt tisztelete. Legyőzni csak akkor lehet őket, ha elveszik tőlük a hagyományaikat. Ez szerinte már akkor elkezdődött, mikor a finnugor eredetet kitalálták. Ma már mindenki tudja, hogy "legalább annyira vagyunk rokonai finneknek, mint az elefántcsontpartiaknak”.
Az avatáson Kovács Rajmund, a Jobbik megyei alelnöke, pártja országgyűlési képviselőjelöltje a kettős kereszt magyar történelmi vonatkozásait idézte fel Szent Istvántól III. Bélán és IV. Bélán át napjainkig.

Felhívta rá a figyelmet, hogy azt adventi időszakban csak pártja állít kettős keresztet, "de a közéletben vannak olyan személyek, akiknek ez a jelkép, fájó, zavaró, félelmet keltő". Majd úgy fogalmazott, a Jobbik elhatározta, hogy visszaveszi a hazát idegenektől, és végig fogja vinni a valódi rendszerváltást.

A keresztállításnak van magyar hagyománya, a fogadalom, a hála és az engesztelés szimbóluma is lehet - mondta Forgó Gyula, a Jobbik Veszprém városi elnöke.

Az avatási szertartást megelőzően Szegedi Csanád, aki európai parlamenti képviselő is, sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, pártja kezdeményezni fogja az ősi magyar Alkotmány visszaállítását, a jelenlegi magyar Alkotmány módosításában pedig nem kíván részt venni. A Jobbiknak meggyőződése, hogy 2010 tavaszán nem elég a kormányváltás, az országban radikális változtatást kell véghez vinni, egy olyan korszakváltást, ahol a magyar emberek állnak a középpontban nem egy pénz- és profitorientált világ. Ezt a jelenlegi Alkotmány alapján nem lehet végigvinni, ezért a Jobbik kezdeményezni fogja a Szent Korona-tan alapján nyugvó ősi magyar alkotmány visszaállítását, természetesen a XXI. századi követelményekhez igazítva. A jelenlegi Alkotmány módosítgatásában a párt nem fog részt venni.

A cigánybűnözést az "esztelen segélyezési rendszer" leállításával, a munkáért segélyprogram beindításával, valamint a csendőrség visszaállításával kívánják megszüntetni. A bűnöket elkövető politikusokat pedig - akik a privatizációt kihasználva kiárusították a magyar könnyű- és élelmiszeripart, a gépipart - számon fogják kérni - ígérte a Jobbik alelnöke.

- Mitől lesz több eszköz csendőrség kezében mint a rendőrségében? - tette fel lapunk a kérdést. - Meg kell erősíteni a rendőrséget is - hangzott a választ. Ma Magyarországon egyszerre mindössze 5-600 rendőr teljesít szolgálatot az utcán. Ennek a számnak 4-5 ezerre kell felemelkednie. De emellett szükség van speciális megoldásokra is, a vidéki bűnözést a csendőrségnek kell visszaszorítania. Önálló karhatalmi szervként működne majd, munkáját viszont össze kellene hangolnia a rendőrséggel. De ugyanígy működik csendőrség Spanyolországban, Olaszországban vagy Romániában.

- Ha bekerülnek a Parlamentbe, kivel kötnének koalíciót, hogy a programjukat meg tudják valósítani? - hangzott lapunk második kérdése. Szegedi Csanád leszögezte, a jobboldal kétharmados többségének eléréséhez feltétlenül szükség lesz a Jobbikra is. Ezzel együtt kizárt bármiféle koalíciókötést. A szocialistákkal semmiféle együttműködést nem tudnak elképzelni, koalíciót azonban a Fidesszel sem kötnek. Támogatják azonban minden olyan kérdésben, amely a cigánybűnözés felszámolására, a munkahelyteremtésekre, a munkanélküliség megszüntetésére, vagy éppen a Szent Korona-tanon alapuló alkotmány visszaállítására irányul. Meg fogják azonban akadályozni a Fidesz előretörését mindazokban a kérdésekben, amelyek a radikális változások helyett egy "polgári, liberális maszatolást" próbálnak véghez vinni - ígérte a Jobbik alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!