Tippek közlekedőknek - homok és lapát legyen a kocsiban!

Az autósok mindenképpen tájékozódjanak az útviszonyokról, mielőtt elindulnak. Ajánlott a téli gumi, lehetőleg legyen a kocsiban hólánc, homok és lapát is!

MTI

Az autósok tájékozódjanak az útviszonyokról, mielőtt elindulnak és lehetőség szerint a főutakon közlekedjenek - hívta fel a figyelmet a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője.
Ajánlott kifogástalan műszaki állapotú és téligumival felszerelt járművel útnak indulni és az autóban legyen hólánc, lapát és homok is. Aki gyermekekkel indul útnak, ne feledkezzen meg takaróról, meleg teáról - olvasható Dobson Tibor közleményében.
Az út lefagyása a járműből nem mindig észlelhető, ezért ennek figyelembevételével kell a sebességet megválasztani. Dobson Tibor közleményében felhívta a figyelmet arra is, hogy a hókotrók mögött síkos az út, mert a só olvasztó hatása nem azonnali. Ezért nagyon fontos, hogy ha az autós sárga villogóval felszerelt gépeket lát az úton, fokozatosan vegye vissza a sebességet, nehogy rácsússzon a jármű a munkagépre.
A szóvivő arra kérte az autósokat, hogy kezdődő hófúvás, intenzív havazás esetén az autós a legközelebbi lakott hely elérésekor helyezze biztonságba a gépkocsit, és várja meg, amíg az út ismét járható lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!