Tűz Alsóörsön - hárman sérültek

Napló - Tűzesethez vonultak a balatonfűzfői tűzoltók vasárnap reggel, amikor egy gázpalack gyulladt ki egy alsóörsi ház szuterénjében, a Honvéd utcában. A háziak disznóvágáshoz készülődtek.

Tremmer Tamás

Egy alsóörsi családi háznál vasárnap kora reggel disznóvágáshoz készültek, amikor a szuterénban, eddig ismeretlen okból belobbant a gázpalack - adott tájékoztatást a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Az égő palackot egy férfi azonnal az udvarra vitte, ahol a kiérkező tűzoltók vízsugárral gyorsan eloltották. A jelenlévők szerencséjélre a gázpalack nem robbant fel, a tűz a házra sem terjedt át. Az eset során egy középkorú férfi súlyos, két nő pedig könnyebb égési sérüléseket szenvedett, mindannyiukat a veszprémi kórházba szállították.

A hatósági vizsgálat jelen pillanatban is tart. Annyit már most meg tudtak állapítani, hogy a tüzet feltehetően szivárgás okozta, ugyanakkor a gázpalacknak nem volt hibája. Arra azonban nem terjed ki az eljárás, hogy a disznó túlélte-e a napot, illetve ha igen, mennyi haladékot kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!