Le kell bontani az előítéleteket

Devecser - Le kell bontani az előítéleteket, rendet kell rakni a fejekben a cigányokkal kapcsolatban - hangsúlyozta Ékes József országgyűlési képviselő egy csütörtöki fórumon.

Győrffy Árpád

A roma közösségfejlesztési és foglalkoztatási program keretében a devecseri és pusztamiskei személyi segítők, Bakosné Horváth Éva, Orsós Jánosné, Orsós Mária és Orsós Ervin adtak számot az elmúlt évben végzett munkájukról.

Volt amelyikük elsősorban a különböző felek közötti egyeztetést, mások a cigány kulturális hagyományok ápolását vagy éppen a rábízott közösségnek a nap mint nap a munkalehetőség keresését emelte ki az eddigi tevékenységéből.

Ékes József a több hozzászólóhoz hasonlóan elismerően szólt az eredményekről. A képviselő a segítőkkel együtt úgy vélte, hogy a munka középpontjába a gyermekeket kell állítani, mert rajtuk keresztül lehet elérni a szülőket is. A tevékenységben a képzés, az oktatáson és a saját kultúra feltárása, megőrzése a legfontosabb. Ehhez szerinte képzési központokat is fel kellene állítani.

Polgárdi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke Lasztovicza Jenő elnök nevében is ígéretet tett arra, hogy a jövőben is segítséget adnak a program folytatásához.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!